Afbeelding

ONA’ 53 verliest

24 september 2018 om 10:38 Algemeen

WAGENINGEN - Het zag er aanvankelijk prima uit in de eerste competitiewedstrijd voor ONA’ 53. Maar het openingsbal werd in het tweede bedrijf wreed verstoord met als gevolg de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Sc Westervoort.

Door Gert Budding

De nederlaag is een behoorlijke streep door de rekening, weet ONA-trainer Marcel Nijhuis die de niet begeerlijke taak heeft om direct terug te keren naar de zondag derde klasse. In de derde klasse wordt er meer op techniek gespeeld, op het huidige niveau, vierde klasse, wordt er meer vechtlust verwacht. En dat was in het tweede helft de ontbrekende factor. Ondanks het feit dat SC Westervoort na vijf minuten spelen door een onachtzaamheid in de Wageningse defensie op 0-1 kwam, werd er door het team van Nijhuis verdienstelijk gespeeld. Doelman Rinse Verweij toonde zich een bekwame sluitpost en hield tot aan de rust keurig stand. Westervoort speelde gretiger en was veelvuldig aan de bal met enkele gevaarlijke uitvallen, maar vooralsnog zonder kwalijke gevolgen. Het duo Vincent van Ledden en Roel van der Harst vonden elkaar aan de linkerkant vaak goed, maar moesten ook veel verdedigend werk verrichten. Toch was de gedreven Van der Harst na een half uur spelen succesvol. Een vrije bal liet hij vrijwel achteloos op zijn hoofd vallen en scoorde de gelijkmaker: 1-1. Tijdens de pauze hamerde Nijhuis op concentratie en vechtlust bij zijn spelers, verslappen betekent de genadeklap. ONA kreeg vervolgens niet bijster veel kansen. Het was Westervoort dat dicteerde en nog drie keer raak knalde: 1-4. Nijhuis kan deze week de borst nat maken en zijn team opnieuw moeten instrueren voor het treffen op vreemde bodem tegen Arnhemia.