Drik Westland.
Drik Westland. (Foto: )

Ooit ben ik begonnen als smeederij Fiets

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Drik Westland aan de beurt.

Naam: Drik Westland.
Geboren: Op 29 november 1950.
Woonplaats: Wageningen (geboren en getogen).
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben 32 jaar getrouwd met mijn vrouw Marjolijn en heb twee dochters Lotte en Marleen.
Hobby's: Ik leg graag een biljartje met vrienden in onze stamkroeg JoJo's. Ik hou van 'mooi weer fietsen', klussen in en om het huis en wandelen in het bos met de hond Boaz.
Opleiding: LTS richting metaal, vakdiploma Smecoma en diverse lascertificaten.
Huidige beroep: Pensionado (leuk woord hè), maar altijd gewerkt als constructiemedewerker metaal bij MFW waar ik 25 jaar heb gewerkt. Ooit ben ik begonnen als smeederij Fiets op de Bergstraat.
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik vond de veelzijdigheid van het werk erg leuk, van windhaan tot aan liftschachten, ik heb van alles mogen maken.
Verder actief: Vrijwilliger bij zorgboerderij Het Middelpunt in Ede, waar ik mensen mag begeleiden met een leuke dagbesteding. Bingoën, smartlappen draaien, samen naar het tuincentrum en afsluiten met een lekkere kop koffie en wat lekkers. Dankbaar werk soms lach en soms met een traan.
Stamcafé: Café Jojo's voormalig Terminus, met een top gastvrouw Jolanda.
Favoriete club: Op dit moment Ajax.
Favoriete krant: De Gelderlander en de Stad Wageningen
Favoriete CD/muziek: Jaren 60 en 70 muziek: Willy Nelson, Johnny Cash, Bob Dylan, Crosby Stills Nash and Young, enzovoort.
Favoriete sport: Fietsen op mijn e-bike, een beetje ondersteuning op mijn leeftijd is wel mooi meegenomen.
Favoriete vakantieadres: Frankrijk en het plaatsje Lübeck / Travemünde in Noord-Duitsland, vooral tijdens de 'Travemünde Woche' heb ik bijzondere momenten beleefd met mijn gezin.
Slecht in: Op tijd de kroeg uit strompelen, nee zeggen en taartjes laten staan.
Goed in: Ik ben een sociaal mens en op elke hoek van de straat maak ik wel een babbeltje met een bekende.
Hekel aan: Ik heb moeite met de verharding van de maatschappij, veel te veel mensen zijn eenzaam en mensen mogen veel meer om elkaar bekommeren.
Spijt van of over willen doen: Drie weken geleden heb ik getwijfeld om parachute te springen, ik heb het niet gedaan, maar het staat nog steeds op mijn bucketlist.
Goede voornemens: Minder piekeren, minder suiker; zo heb ik onlangs Cola Zero ontdekt. What else haven't I tried?
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Een verre reis maken met mijn dochters. Toevallig ga ik over twee weken met mijn jongste dochter Marleen op bezoek bij mijn oudste dochter Lotte naar Gili Air (Indonesië).
Lelijkste plekje in Wageningen: Parkeerplaats de Gevangentoren, hier was vroeger zo'n mooi plantsoen.
Mooiste plekje in Wageningen: Het oude Aboretum.
Estafettestokje gaat naar: Frans Möller.
Omdat: Frans ken ik al mijn hele leven en is mijn beste vriend.

Meer berichten