Food of Cultures samen met een Eurijn teamlid.
Food of Cultures samen met een Eurijn teamlid. Foto: Masood

Honderdste Eurijn rekening voor Food of Cultures

17 april 2018 om 12:29 Algemeen

WAGENINGEN - Afgelopen vrijdag hebben de Chipshop en Food of Cultures een rekening voor lokaal geld geopend. Het bleken precies de 99e en 100e Eurijn rekening te zijn. Hiermee heeft het Eurijn team haar eerste doel op het nippertje bereikt: om nog voor de vorming van een nieuw college van B&W honderd rekeninghouders te hebben. Veertig van de honderd rekeningen zijn van bedrijven. Het volgende doel is om voor het eind van dit jaar honderd bedrijven te interesseren.

Het Eurijn team mikt nu ook op het verduurzamen van geldstromen tussen bedrijven. Er is gepitcht op de zeepkist van het WOC café en er zal binnenkort een eigen netwerkborrel georganiseerd worden. Hier kunnen bedrijven die de Eurijn gebruiken elkaar beter leren kennen. Ook zullen de nieuwe kredietmogelijkheden gepresenteerd worden. Het team is zeer benieuwd welk Wagenings bedrijf of startup deze nieuwste financiële innovaties het eerst zal uitproberen.

Recent hebben ook meerdere leden van Lets Wageningen een Eurijn rekening geopend. Deze veteranen van complementair geld geven nu ook eurijnen uit. “Je betaalt iemand in de stad en doordat het lokaal geld is weet je dat die dat ook doet, en de volgende ook, enzovoorts. Het uitgeven van lokaal geld heeft daardoor een extra waarde boven het uitgeven van euro’s” aldus Laurens van der Zee, één van de gangmakers binnen Lets.

Meer info www.eurijn.nl

advertentie
advertentie