Voorzitter Cor Giesen van het Mini-Dierenpark Wageningen neemt de cheque in ontvangst van Sans Fumeurs-voorzitter Ine Nelissen.
Voorzitter Cor Giesen van het Mini-Dierenpark Wageningen neemt de cheque in ontvangst van Sans Fumeurs-voorzitter Ine Nelissen. Foto: Rick Praamstra

Bridgen bij de garage voor de kinderboerderij

17 april 2018 om 12:22 Algemeen

EDE/WAGENINGEN - De bridgedrive is inmiddels verweven met bridgeclub Sans Fumeurs. De Wageningse vereniging bridget elk jaar op locaties van sponsoren om geld in te zamelen voor Wageningse goede doelen. Deze editie bracht 700 euro op voor het Mini-Dierenpark aan het Spijk 13.

Het is telkens weer een bijzonder gezicht; een winkelpand vol bridgende kwartetten. Er werd onder meer al gekaart tussen de meubels van Woonwarenhuis Matsers, de lampen van Geels in Bennekom, langs de jurken van Modehuis de Windt en planten van De Oude Tol. Op 12 april stelde Toyota Dealer Van Gent in Ede zijn ruimte beschikbaar.

Ook na zeven edities blijft de bridgedrive fris, zegt Harry Willemsen van Sans Fumeurs. “Het is gewoon hartstikke leuk. Je komt bij sponsoren thuis en kunt zo voor hen iets betekenen. Het mes snijdt aan meerdere kanten: het is reclame voor onze vereniging en sponsoren en we zamelen ook nog eens geld in voor het goede doel.”

Sommige leden waren eerst huiverig om mee te doen vanwege de afstand. Van Gent ligt namelijk bij het bedrijventerrein Frankeneng in Ede. Sans Fumeurs tackelde het probleem door een carpool op te zetten zodat kwetsbare leden toch mee konden. In totaal deden vierenveertig paren mee.

Goed doel is dit jaar het Mini-Dierenpark. Deze verhuist van het Duivendaal naar het Spijk 13. Daar wordt de oude stadsboerderij verbouwd om de dieren te huisvesten. De dieren zijn nu bij verschillende adressen ondergebracht. Voor de realisatie en inrichting zijn Stichting Mini-Dierenpark, de Woningstichting, Opella en ‘s Heeren Loo een samenwerking aangegaan. Cliënten van ‘s Heeren Loo krijgen de kans om er te werken en zich zo te ontwikkelen. Ook werkt de kinderboerderij samen met Publieksboerderij De Proosdij in Ede om kennis en ervaringen te delen rond dierenwelzijn, wet – en regelgeving en huisvesting.

advertentie
advertentie