De waterpolo heren speelden gelijk tegen de Amstelveense ploeg De Futen.

Waterpoloërs De Rijn

5 maart 2018 om 13:08 Algemeen

WAGENINGEN - In Sportfondsenbad De Bongerd speelden de heren en dames 1 van WZ&PC De Rijn.

De waterpolodames begonnen voortvarend tegen de Borculose dames. In Borculo werd verloren met 13-8. Opnieuw verlies zou jammer zijn. Met Annabel van Domselaar weer op de goal en Carlijn Wietses weer in het veld, startten de Wageningsen prima en hadden een 5-2 voorsprong na de eerste periode. De tweede periode werd afgesloten met 8-3. Geen vuiltje aan de lucht. Echter in de derde periode werden zowel keepster en speelsters verrast met afstandsballen en kwamen de Borculosen terug tot 9-9 met nog ruim een minuut te spelen. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, echter in de allerlaatste seconde verraste Annemiek met een fraai afstandschot de Borculose keepster. De winst was binnen.

De heren speelden niet hun beste wedstrijd. Toch lukte het in de eerste helft van de wedstrijd uit te lopen en een overwinning leek heel duidelijk. Na de tweede speelperiode was de stand 9-4. Dit gevoel duurde tot en met de eerste helft in de derde periode, maar daarna voerde de Amstelveense ploeg De Futen het tempo op. Gevolg was dat De Rijn slechts met één doelpunt voor stond met nog ruim twee minuten te spelen. Vlak voor het eindsignaal scoorden De Futen nog éénmaal en gelijkspel was het gevolg. De Wageningers staan nu op een zesde plek in de ranglijst. Doelpuntenmakers: Kevin van Wijk 5x, Luuk van Amersfoort en Coen Laban beiden 2x, Kevin Slotboom en Danny van Deest.