Opperste concentratie bij Ida Reinds.

Winst waterpolodames De Rijn

26 februari 2018 om 13:47 Algemeen

EDE - De Rijn dames hadden een uitwedstrijd dichtbij huis. In Ede trad het eerste damesteam aan tegen het derde team van Polar Bears.De Edese dames stonden met 12 punten uit 15 wedstrijden op een twee na laatste plaats.

Maar dat was niet te merken aan hun spel. De Rijn dames, in een noodgedwongen andere opstelling, liet zich aanvankelijk het kaas van het brood eten. Door na de eerste helft bij een 4-2 achterstand een tandje bij te zetten, werd Polar Bears toch verrast. Door uitstekend keeperswerk van invalster Carlijn Wietses lukte het De Rijn dames na de derde periode de draad op te pakken en de achterstand om te buigen naar een 5-5 gelijkspel. De sterk spelende 16 jarige Ida Reinds zorgde voor drie fraaie doelpunten op goede momenten in de wedstrijd.

Met nog een minuut te spelen in de laatste periode stonden de Wageningse dames voor met 5-8, maar lieten middels een strafworp en een doelpunt in de laatste seconde de Edese dames dichterbij komen. De winst kwam niet meer in gevaar.