Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing.
Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing.

Brouwerij terug in Stadscentrum

14 november 2017 om 15:56 Algemeen

WAGENINGEN - Vanaf het voorjaar van 2018 zal Wageningen weer een brouwerij in haar centrum hebben. Stadsbrouwerij Wageningen heeft namelijk toestemming gekregen om te verhuizen van het industrieterrein naar het stadscentrum.

De brouwerij is vier jaar geleden opgericht door Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing. “In die tijd begonnen we met een 30 liter thuisbrouw installatie waarmee we op één dag bijna 100 liter bier konden brouwen”, zegt Dennis Lebbing. “Dat bleek al snel te klein en sinds 2015 brouwen we onze bieren in een 200 liter brouwinstallatie. Die installatie is nu ook alweer te klein, het gebeurt regelmatig dat onze bieren op zijn. Afgelopen zomer moesten we zelfs nee verkopen.”

Met de verhuizing gaat de brouwerij dan ook uitbreiden naar een professionele 1000 liter installatie. “Deze installatie gaan we zelf bouwen en wordt op deze schaal onvergelijkbaar met andere brouwerijen in Nederland”, geeft Stefan aan. “We gaan brouwen met een Meura maischfilter en kunnen daarmee 20% meer rendement uit onze lokale grondstoffen halen.” De brouwketels komen in de etalage van de brouwerij te staan, direct naast de brewpub Café Rad van Wageningen.

Om de financiering rond te krijgen zullen Stefan en Dennis een crowdfunding starten waarbij het eerste bier van de nieuwe brouwerij natuurlijk een uniek crowdfunding bier zal zijn. Bij dit bier zullen Stefan en Dennis de unieke mogelijkheden van de installatie ten volle benutten.


Als je wilt deelnemen aan deze plannen van Stefan en Dennis dan kun je meer informatie hierover vinden op www.stadsbrouwerijwageningen.nl.

advertentie
advertentie