Afbeelding

Bas Heijne in bblthk

7 november 2017 om 19:45 Algemeen

WAGENINGEN - Bas Heijne geeft op zaterdag 11 november een lezing over cultuur in het huidige tijdsgewricht. Hij sluit daarmee de middag ‘Cultuur voor en achter’, een gezamenlijke activiteit van de Junushoff, Heerenstraattheater en de bblthk. De lezing begint om 17.00 uur en de toegang is gratis. Voor het volledige programma van deze cultuurmiddag zie www.bblthk.nl

Heijne (1960) studeerde Engels in Amsterdam en publiceerde aan het begin van zijn loopbaan de romans ‘Laatste woorden’ en ‘Suez’.

Sinds 1991 is Heijne in dienst van NRC Handelsblad, sinds 2001 heeft hij een wekelijkse column. ‘Hollandse toestanden’, een bundeling van die columns, leverde hem in 2005 de Henriette Roland Holst Prijs op. Hij publiceerde een twintigtal boeken, waaronder de essays ‘Onredelijkheid’ (2007) en ‘Moeten wij van elkaar houden’, ‘Het populisme ontleed’ (2011) en recentelijk ‘Onbehagen’. Twee jaar geleden kreeg hij de J. Greshoffprijs voor ‘Angst en schoonheid’. Over Louis Couperus maakte hij de documentaire ‘Niet te stillen onrust’ en schreef hij het boek ‘Louis Couperus, de mystiek der zichtbare dingen’. Heijne schreef ook toneel (Van Gogh), vertaalde (onder meer Heart of Darkness van Joseph Conrad) en presenteerde in 2008 het televisieprogramma Zomergasten.

Kijk voor meer informatie op www.bblhk.nl

advertentie
advertentie