Esther van Eersel.
Esther van Eersel.

Ik wil bijdragen aan meer zelfliefde

7 november 2017 om 19:31 Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Esther van Eersel aan de beurt.

Naam: Esther van Eersel.
Geboren: Op 5 maart 1971 in Waalwijk.
Woonplaats: Wageningen. Meteen vanaf het begin van mijn studie voelde ik me hier thuis. Ik geniet van de levendigheid van de stad en van de natuur om Wageningen heen.
Verliefd en kinderen: Ik woon samen met mijn kinderen Laura en Simon en onze hond Chica. Ik heb sinds januari een relatie met Frank en ben blij met de momenten dat we samen zijn.
Hobby’s: Naast mediteren en het beoefenen van yoga en andere bewegingsvormen, lees ik graag en verdiep ik me in gezonde voeding.
Opleiding: Ik heb Bodem, Water, Atmosfeer gestudeerd aan de WUR. Na een paar jaar werken als meteoroloog heb ik me omgeschoold tot (loopbaan)coach en later tot yoga-en meditatiedocent.
Huidige beroep: Ik geef Dru yogalessen en werk als coach rondom zelfcompassie en hoogsensitiviteit.
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik heb graag contact met mensen en wil bijdragen aan meer zelfliefde. Bewegen naar zelfliefde brengt mensen in verbinding met zichzelf en hun lichaam en met wat ze voelen en nodig hebben. Prachtig werk!
Verder actief: Als vrijwilliger bij de Dru organisatie waar ik mijn yoga- en meditatie-opleiding heb gevolgd.
Favoriete club: Yogacentrum Suniya, dat run ik samen met mijn vriendin en collega Rinske. We hebben een heerlijke plek op de zolder van een oud pand aan de Haagsteeg, waar we met meerdere yogadocenten samenwerken.
Favoriete krant: Stad Wageningen, meteen ook de enige krant die ik lees. Ik lees altijd eerst de Estafette pagina en vind het leuk om er nu zelf in te staan.
Favoriete muziek: Heel divers. Via de kinderen hoor ik muziek van deze tijd. Met Frank ontdek ik klassieke muziek. In mijn yogalessen luister ik graag naar mantra muziek van Snatam Kaur of Deva Premal.
Favoriete sport: In mei ben ik weer gaan tennissen. Ik ben nu helaas geblesseerd, maar hoop het snel weer op te pakken.
Favoriete vakantieadres: We hebben de afgelopen jaren fijne vakanties in Zeeland gehad. Een (yoga)vakantie in de bergen staat nog op mijn verlanglijstje.
Slecht in: Ruimte innemen en voor mezelf zorgen. Ik ben meer bezig met wat anderen nodig hebben.
Goed in: Ik ben empathisch en goed in luisteren naar en zorgen voor anderen.
Spijt van: Ik leef mijn leven heel bewust en maak keuzes waar ik achter sta. Niet alles was makkelijk, maar ik leer steeds meer mezelf te zijn.
Lelijkste plekje in Wageningen: Er zijn een aantal minder mooie plekken in Wageningen, maar alles went en er springt er niet een uit als lelijkste.
Mooiste plekje in Wageningen: Ik geniet dagelijks van een wandeling met de hond naar de oude vijver op de Dreijen. Een heerlijke plek om te zijn, waar rust en ruimte voelbaar is.
Estafettestokje gaat naar: Saskia Zwijnenburg.
Omdat: Ze prachtig werk doet in haar praktijk voor liefdevol luisteren. Dat doet ze professioneel voor ouders en kinderen, maar ook privé voor mij en anderen om haar heen. Ik ben benieuwd wat zij hier te vertellen heeft.

advertentie
advertentie