Sempeta (12) uit Kenia [Foto: Ronnie Dankelman]
Sempeta (12) uit Kenia [Foto: Ronnie Dankelman] (Foto: Ronnie Dankelman)

Foto-expositie Liliane Fonds in bblthk

Sempeta (12) uit Kenia wil chirurg worden. Maar kun je dromen waarmaken als je in armoede opgroeit in een ontwikkelingsland en een handicap hebt? Het Liliane Fonds gelooft van wel. De foto-expositie 'De droom van Sempeta' laat zien hoe het Liliane Fonds kinderen met een handicap steunt bij het verwezenlijken van hun droom.

WAGENINGEN - De foto's in deze expositie zijn gemaakt door Ronnie Dankelman, freelance fotograaf en medewerker van het Liliane Fonds. In Kenia trok hij drie dagen op met Sempeta, een krachtige jongen met veel inspiratie. Op school wordt hij 'de directeur' genoemd. Naast de foto's zijn ook twee mini-documentaires te zien over Sempeta.

Maar dat Sempeta naar school kan, is niet vanzelfsprekend. Want wereldwijd gaan negen van de tien kinderen met een handicap niet naar school. Deze kwetsbare groep blijft meestal thuis achter. Het Liliane Fonds wil dat alle kinderen welkom zijn op school, ook kinderen met een handicap, zodat ook zij de kans krijgen om hun toekomst­droom waar te maken.

De foto-expositie is van 1 tot en met 27 juni 2019 gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden in de bblthk in Wageningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden