De klankbordgroep Vluchtelingen met gasten, waaronder Lara de Brito, op de trap van het stadhuis. De groep heeft een brede samenstelling en staat open voor input.
De klankbordgroep Vluchtelingen met gasten, waaronder Lara de Brito, op de trap van het stadhuis. De groep heeft een brede samenstelling en staat open voor input. (Foto: )

Nieuwe klankbordgroep kiest praktische aanpak

Knelpunten signaleren rond de opvang en inburgering van vluchtelingen en zo praktisch mogelijk oplossen. Dat is het doel van de klankbordgroep Vluchtelingen in Wageningen.

WAGENINGEN - Een klein jaar geleden is de klankbordgroep Vluchtelingen van start gegaan als initiatief van Welsaam, het samenwerkingsverband in de zorg en welzijn.

Het doel is om signalen en aandachtspunten boven water te krijgen vanuit de (ex)vluchtelingen. Zij kunnen aangeven wat er in de praktijk van de opvang en integratie wel of niet goed loopt.
De klankbordgroep komt zes keer per jaar bijeen. De samenstelling is zeer divers. Men richt zich graag op concrete zaken. Soms is het een eenvoudige vraag, zoals 'wat is er allemaal te doen in Wageningen?'. Dat is makkelijk beantwoord door de Gemeentegids uit te delen. Lastiger is het verbeteren van inburgering- en taallessen. Ook is een belangrijke vraag: 'wat is nodig om je thuis te voelen in Wageningen?'
Ditmaal waren wethouder Lara de Brito, burgemeester Geert van Rumund en ambtenaar Netty van den van de gemeente erbij om met de klankbordgroep te spreken.

De klankbordgroep staat open voor vragen van alle organisaties die met vluchtelingen te maken hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden