Spelmoment uit het duel tegen koploper KCC/So natural. Foto: Florien van Dee
Spelmoment uit het duel tegen koploper KCC/So natural. Foto: Florien van Dee (Foto: Florien van Dee)

Winst voor KV Wageningen

Zaterdag heeft KV Wageningen de spanning in de Hoofdklasse A weer helemaal teruggebracht door een verdiende zege op KCC.

WAGENINGEN - KCC ging voortvarend van start en nam een 2-0 voorsprong. Wat opviel was de sterke rebound van de gastheren, waardoor medespelers eenvoudig in stelling konden worden gebracht, maar ook verdedigend plukten ze heel wat ballen weg. Eline van Veldhuisen zorgde gelukkig al snel voor een gelijke stand, maar via twee stippen kwam KCC opnieuw aan de leiding. Eline van Veldhuisen verkleinde de achterstand en Wouter ter Maten bracht de stand op 5-5. Vanaf dat moment bleef Wageningen aan de positieve kant van de score. De ruststand 9-11 werd bepaald door respectievelijk Jasper Broenink, Nena Ellermeijer (2x), Wouter ter Maten (2x) en Eline van Veldhuisen.

De tweede periode leek KCC even het heft in handen te nemen en kwam zelfs langszij (11-11). Maar Wageningen had al spoedig alles weer op de rit en via Jasper Broenink (2x), Wouter ter Maten, Nena Ellermeijer en Ernstjan de Vries liepen ze weer uit naar 12-16. Halverwege de tweede helft kwam Iris Ilekhomon voor Michelle van den Tempel in het veld en mede door het sterke rebounden van Iris werd de marge verder vergroot naar 13-18. Michelle van den Tempel kwam weer in het veld voor Nena Ellermeijer en de verdiende overwinning kwam niet meer in gevaar.

Het blijft bovenaan de ranglijst spannend, met KCC en Groen Geel gelijk en Wageningen maar twee punten daar achter. Zaterdag komt Groen Geel op bezoek in Wageningen en twee weken later treffen de beide koplopers elkaar in het laatste weekend van de competitie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden