Afbeelding

Opella start leerafdeling bij thuiszorg Wageningen

5 september 2017 om 11:45 Algemeen

WAGENINGEN - Binnen de gezondheidszorg is grote behoefte aan meer verzorgende en verpleegkundigen. Zorgdienstverlener Opella is in de thuiszorg in Wageningen gestart met een leerafdeling, waardoor de organisatie nog meer mensen kan opleiden. Op de leerafdeling vormen leerlingen met elkaar een team. Als team zijn ze verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning aan een groep klanten. Eind augustus gingen de eerste leerlingen aan de slag op de leerafdeling.

Bij een leerafdeling trekken de leerlingen samen op, waardoor ze ‘on the job’ veel van elkaar kunnen leren. Zij krijgen een dienstverband bij Opella, een inwerktraject en begeleiding door een professional van de organisatie. De leerlingen worden opgeleid in de eigen Opella Academie. Ze volgen daar de landelijk erkende opleiding Verzorgende IG. De opleiding is op maat gemaakt, afgestemd op vooropleiding en werkervaring van de individuele deelnemers. De leerlingen werken tijdens de opleiding niet alleen binnen de thuiszorg, maar ook bijvoorbeeld in de kleinschalige verpleeghuizen en revalidatie van Opella. Na behalen van het diploma is er een baangarantie binnen de organisatie.

Jaarlijks telt de Opella Academie in diverse leerjaren ongeveer tachtig studenten. In januari 2018 is er nog ruimte voor nieuwe leerlingen, zowel voor mensen die al werkervaring hebben in de zorg als mensen zonder ervaring. Werken op de leerafdeling is mogelijk voor mensen die al (gedeeltelijk) zijn opgeleid in de zorg, bijvoorbeeld als helpende of tweedejaars leerling-verzorgende.

advertentie
advertentie