Er kwamen z'n vijftig vrijwilligers op het evenement af.
Er kwamen z'n vijftig vrijwilligers op het evenement af.

Mapathon Nepal in Wageningen

29 augustus 2017 om 20:37 Algemeen

WAGENINGEN - Afgelopen week riep het Rode Kruis in de media op om mee te helpen een kaart te tekenen van het overstromingsgebied in Nepal en Bangladesh. Het Wageningse bedrijf Nieuwland beantwoordde de oproep door een Mapathon te organiseren. Een mapathon is een bijeenkomst van vrijwilligers die gezamenlijk werken aan het in kaart brengen van een gebied. De hulporganisatie heeft kaarten nodig van gebieden waarin zij werken.

Door een gebied in kaart te brengen weten hulpverleningsorganisaties hoeveel mensen er in een gebied wonen en hoe de infrastructuur eruit ziet. Dat geeft hen de mogelijkheid in te schatten hoeveel hulpgoederen vervoerd moeten worden en via welke wegen dat kan. Nepal, Bangladesh en India zijn door zware overstromingen getroffen. De mapathon van afgelopen woensdag was speciaal opgezet om deze gebieden in kaart te brengen. Met behulp van recente satellietbeelden kunnen vrijwilligers met een online tool wegen, gebouwen en rivieren intekenen. De mensen kwamen niet alleen uit Wageningen. Naast studenten van de WUR waren er mensen met verschillende achtergronden uit het hele land. Ook de leeftijd varieerde van 14 tot 75!

Na een korte introductie door het Rode Kruis zijn de vijftig vrijwilligers die op dit evenement afkwamen hard aan de slag gegaan.

Kijk voor meer informatie op www.nieuwlandgeo.nl/mapathon-missing-maps.

advertentie
advertentie