Afbeelding
Foto: Gert Budding

Duno wint Wageningen Cup

29 augustus 2017 om 21:04 Algemeen

WAGENINGEN –Daar stonden zij dan. De dappere helden van RVW in de finale van de Intersport Winners Wageningen Cup tegen het machtige Duno uit Doorwerth. Niet eerder bereikte de Renkumse zondag vijfde klasser de finale. Dat het team van trainer Peter van den Borden uiteindelijk het onderspit zou delven tegen de zaterdag eerste klasser Duno, was eigenlijk ook niet verwonderlijk.

Door Gert Budding

De Wageningen Cup ging naar de formatie van oefenmeester Lodewijk de Kruif, die de beker voor de derde keer heeft gewonnen. Toch ging alle aandacht uit naar RVW dat in de poulewedstrijden won van ONA’ 53 (3-0) en VVA (1-0). Er werd echter met 0-1 verloren van WVV Wageningen. In de finale had RVW zelfs op voorsprong kunnen komen, maar de bal raakte de lat. Toen was het de beurt aan Duno dat balvaardiger en al veel langer in training is. Feitelijk simpel werd RVW vervolgens naar de slachtbank geleid. Al dacht Jeffrey Zweers daar anders over en haalde nog een keer alles uit de kast met soms felle charges. Duno speler Purrel Fränckel zette de speler op zijn plaats en dolde hem drie keer op de vierkante meter. “Dat moest even gebeuren”, lachte de voormalige 40-jarige profspeler die met zijn team won van SKV (3-1), Redichem (4-0) en WAVV (1-0) omdat doelman Ruben te Witte Duno in de race hield voor de finale met een prachtige redding. RVW verloor uiteindelijk met 6-0. WAVV-voorzitter Jan Laurens was ook verbaasd. “Ik heb alle respect voor zondag vijfde klasser RVW, chapeau.”

De Wageningen Cup wordt gespeeld in twee poules en is pittig. “Er wordt twee keer twintig minuten gespeeld en dat vier keer. Dat betekent steeds opladen en dat is erg vermoeid”, zegt Duno assistent-trainer Jacob van Zanten maar was vol of over de organisatie. “We hebben nagedacht over de opzet van de Wageningen Cup”, zegt Dick Hellering van WAVV. “We zouden bijvoorbeeld met een kruisfinale kunnen spelen, maar dan duurt het toernooi nog langer. Ook is er het idee geopperd voor een meerdaags toernooi, maar dan is het effect weg en komen de toeschouwers alleen op de laatste dag. De manier waarop we het toernooi nu spelen vinden we het beste. Zo kunnen we ook iets terug doen voor sponsors. Ook wat betreft de indeling van de poules met twee sterke teams in één poule (Duno en WAVV), zo kunnen ook laag spelende clubs de finale bereiken, zoals RVW vandaag ontzettend trots moet zijn”, weet Hellegering.

Kijk voor meer informatie op www.wavv.nl/1/944/wageningen-cup-2017/

advertentie
advertentie