WAVV-trainer Ronald Lieftink:
WAVV-trainer Ronald Lieftink: "Niet de beste speler staat in het veld, wel het beste elftal." (foto: gertbudding.nl)

De spelers knokken voor een plek bij WAVV

23 augustus 2017 om 09:37 Algemeen

WAGENINGEN – Pas een half uur na de reguliere training stapte WAVV-trainer Ronald Lieftink met zijn selectie van het veld. Op die manier probeert hij de weerbaarheid sterker te maken. “Als ik een partijvorm geef, dan is er altijd een winnaar. Ik accepteer geen gelijkspel. We gaan pas van het veld als een team heeft gewonnen.”

De toon is gezet bij zondag tweede klasser WAVV. Aan het einde van het vorige seizoen speelden de Wageningers de laatste acht competitiewedstrijden duidelijk onder de maat en kwamen toen zelfs nog in een lastig parket om de tweede klasse te continueren. Het ging er zondagmiddag op het sportpark tijdens de training heftig aan toe. In een hoog baltempo maakte hij de spelers enkele patronen kenbaar.

“Het is geen inhaalslag”, laat Ronald Lieftink. “Ik heb een goede ploeg, waar duidelijkheid wellicht aangescherpt moet worden.” Een prima klus voor de trainer die uit het voetbalgeslacht komt dat zaterdag eerste klasser Bennekom destijds heeft opgericht.

“Ik wil dat de bal strak aangespeeld wordt en oefen daar veelvuldig op. Strakke bal en goede aanname, dan ben je al een eind op weg”, weet Lieftink die eerst als assistent en later als interim hoofdtrainer bij Bennekom prima trainers heeft meegemaakt. “Daar kun je veel van opsteken en je bent gek als je die expertise niet gebruikt.” Negen nieuwe spelers hebben zich aangediend bij WAVV. “Ik ken sommige spelers, maar ze zijn me allemaal even lief. Niet de beste voetballer staat in het veld, maar het beste elftal.”

Op 2 september staat de eerste wedstrijd om de KNVB-beker gepland. WAVV tegen Bennekom, Lunteren en Roda’46. “Op misschien drie posities na, moeten de contouren van het elftal zichtbaar zijn”, zegt Lieftink.

advertentie
advertentie