schoolplein en technieklokaal
schoolplein en technieklokaal (Foto: Brinkschool)

Start hoogbegaafdenonderwijs op de G.J. van den Brinkschool

WAGENINGEN - Per september start een nieuwe groep op de G.J.van den Brinkschool: de 5-8 groep. Op 11 juni om 20.00 uur is er een voorlichtingsavond voor geïnteresseerde ouders op de G.J. van den Brinkschool aan de Oude Eekmolenweg 30.

In Wageningen is nog geen voltijds onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Directeur Alice Haak: “Volgens de principes van passend onderwijs willen we extra hulp bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Hoogbegaafde kinderen vallen hier ook onder. Zij hebben continu meer uitdaging nodig en extra ondersteuning bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling.”

De laatste jaren wordt duidelijk dat deze leerlingen door hun kenmerken en behoeften specifieke aandacht van scholen vragen. Het negeren kan veel negatieve gevolgen hebben. Hoogbegaafde leerlingen leren over het algemeen anders dan anderen. Zo moeten ze ‘leren te leren’ en gedijen juist goed op een top-down benadering van de lesstof. Ook is het lesaanbod inhoudelijk veel breder en dieper dan wat de gemiddelde leerling aan kan. Daarnaast is sociaal-emotionele begeleiding zeer wenselijk voor deze doelgroep. Leren omgaan met een zeer intens gevoelsleven en groot sociaal rechtvaardigheidsgevoel is onderdeel van een aangepast programma.

Zoals de naam al zegt zitten er kinderen in van groep 5 tot en met groep 8. Ze werken met een versneld, verdiept en verrijkt curriculum en gespecialiseerde leerkrachten. Door gezamenlijke activiteiten te ondernemen met de andere reguliere groepen blijft er samenhang in de school. Kijk voor meer informatie op www.brinkschool.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden