Afbeelding

Mijn werk in de zorg is mijn passie

Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.
Deze week is Antoinette Eimers aan de beurt.

Naam: Antoinette Eimers
Geboren: 8 oktober 1966
Woonplaats: Wageningen, een heel gezellige stad. Er is altijd wel iets te doen of te zien. Ik heb een paar jaar buiten Wageningen gewoond, maar ben echt heel blij dat ik weer terug ben.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Gescheiden, dus alle fases doorlopen, haha. Ik heb 3 kinderen, 2 meiden van 26 en 15 en een zoon van 24. Nu happy met Edwin.
Dieren: Ik ben gek op alle dieren. Zelf heb ik een hond en een kat. Mijn favoriete dier is een koe, maar helaas kan ik die niet hebben thuis. In het verleden wel 2 kalfjes geadopteerd. Was een mooi iets. Helaas zijn ze na jaren melk te hebben gegeven, geslacht. Ik had als eerste recht op het vlees, maar dat bod heb ik direct afgeslagen.
Hobby’s: Mijn werk, autorijden, uitslapen, kunst, muziek en met vrienden samen zijn.
Opleiding: Mavo en MBO
Huidige beroep: Nachtzuster in een verzorging/verpleeghuis.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het geeft mij zoveel voldoening en energie om mensen te mogen helpen, te verzorgen en te begeleiden. Mijn werk in de zorg is mijn passie.
Mijn droom: Een eigen zorgboerderij runnen voor mensen tussen de 18 en 100 met verschillende zorg/verpleeg behoeftes. Een plek waar de mensen ook echt de tijd en de aandacht krijgen voor goede professionele zorg die ze zo verdienen.
Stamcafé/favoriete eten: Tja ik ben gek op wokken, binnen en buitenshuis.
Favoriete krant: Natuurlijk Stad Wageningen en verder lees ik online de Telegraaf en NU.nl.
Favoriete muziek: Ik hou van veel soorten muziek. Ligt aan mijn mood. Ik hou absoluut niet van Hollandse tralala muziek en jazz.
Favoriete sport: Zelf doe ik aan fitness en naar andere sporten mag ik graag kijken.
Favoriete vakantieadres: Le Mont-Saint-Michel in Frankrijk. Daar staat een abdij die alleen bij eb lopend bereikbaar is. Is het vloed, dan staat het midden in de zee. Prachtig en indrukwekkend.
Slecht in: Namen onthouden en file parkeren.
Goed in: Zorgen voor anderen en mezelf vergeten, teveel cola drinken en spinnen/insecten vangen om deze weer buiten terug zetten.
Hekel aan: Geweld, verdriet, arrogantie, egoïstische mensen, narcisten en dierenleed.
Spijt van of over willen doen: Ik zou niets over willen doen maar heb wel spijt dat ik de verkeurde keuzes heb gemaakt. Maar ja, het heeft mij wel gemaakt tot wie ik nu ben en hoe ik nu in het leven sta. Vallen en weer opstaan. Het opstaan gaat wel wat moeilijker de laatste jaren, ik word ook een dagje ouder.
Goede voornemens: Meer mijn grenzen aangeven en geen sigaret meer opsteken.
Lelijkste plekje in Wageningen: De gracht. Wanneer wordt deze eens echt goed gereinigd?
Mooiste plekje in Wageningen: Wageningen kent vele mooie plekjes. Maar het mooiste vind ik toch wel gewoon het bos of de uiterwaarden. De rust die het je geeft Heerlijk.
Estafettestokje gaat naar: Jaap Bongers
Omdat: Hij net als ik uit een oud Wagenings familiebedrijf komt.

advertentie
advertentie