Afbeelding

Grote rommelmarkt Julianastraat

Algemeen

WAGENINGEN - Wat in 2015 begon als een feestje vanwege het 100-jarig jubileum van de straat is sindsdien een jaarlijks terugkerend festijn geworden, we hebben het hier over de Rommelmarkt van de Julianastraat in Wageningen. Dit jaar, voor de derde keer al weer, gehouden op zondag 25 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

De hele straat doet mee en er zijn verschillende gratis activiteiten voor jong en oud. De Bewonerscommissie, die verantwoordelijk is voor de organisatie, slaagt er ieder jaar weer in om de rommelmarkt steeds wat meer aantrekkelijker te maken voor een uitgebreid publiek. Wat begon als een rommelmarkt waar bewoners uit de Julianastraat hun spullen van zolder konden verkopen is met ingang van dit jaar inmiddels uitgebreid met een aantal professionele standhouder, een muziekplein en verschillende demonstraties waar gratis aan mee gedaan kan worden.

Er zijn workshops bloemschikken waar je het boeket mee naar huis mag nemen en een workshop brandpreventie met een demonstratie brandblussen. Kinderen kunnen knutselen met snoep bij ‘Snoepie-Snoepie’. In de muziekhoek kan er onder het genot van een hapje en een drankje geluisterd worden naar de vrolijke muziek van de Manuel Drive-in-show en zijn er optredens van de feestzanger Rutger van Barneveld en de Wageningse muzikanten Kobus Elsenaar en Mas van Geest.

advertentie
advertentie