Annemiek van Vleuten bestudeert enthousiast het parcours van de proloog. Foto: Kees Stap
Annemiek van Vleuten bestudeert enthousiast het parcours van de proloog. Foto: Kees Stap

Proloog Boels Ladies Tour door Wageningse binnenstad

Algemeen

WAGENINGEN - De Boels Rental Ladies Tour begint op dinsdag 29 augustus met een proloog van 4,3 km door de Wageningse binnenstad. De start is op het 5 Meiplein voor Hotel De Wereld, de finish is op de Bevrijdingsstraat. Annemiek van Vleuten, die vandaag haar Nederlandse titel tijdrijden verdedigt, is een van de grote favorieten om de proloog in haar eigen woonplaats te winnen.

Door Kees Stap

De Boels Rental Ladies Tour beleeft dit jaar de twintigste editie. De meerdaagse etappekoers maakt voor het eerst deel uit van de zogenaamde WorldTour. Dat betekent dat de wereldtop van het vrouwenwielrennen naar Wageningen komt. “Met de provincie Gelderland hebben we mooie afspraken kunnen maken om meerdere etappes in de regio te verrijden. Prachtig om de start in Wageningen te hebben. En dan ook nog eens bij zo’n historische plek als Hotel De Wereld”, aldus koersdirecteur Thijs Rondhuis.

De proloog begint op het 5 Meiplein. De rensters gaan de Generaal Foulkesweg op en dalen vervolgens weer af via de Westbergweg. Via de Veerweg komen ze op de Grebbedijk, die ze via de Dijkstraat weer verlaten. Door de Niemeijerstraat, Herenstraat en Bergstraat kronkelen ze door de binnenstad om op de Bevrijdingsstraat te finishen. De eerste rensters gaat om 10.00 van start, de laatste finisht rond 12.35 uur. Het wielerfeest begint al een dag eerder. Op maandagavond 28 augustus worden de deelneemsters voorgesteld aan het publiek op de Markt. “We gaan samen met lokale organisatoren en de horeca aan de slag om er een feestje van te maken”, aldus Rondhuis.

Annemiek van Vleuten bestudeerde enthousiast het parcours. De renster van het Australische team Orica-Scott ziet goede kansen om zelf te winnen. “Ik vind het sowieso geweldig, de proloog in mijn eigen stad. En dan ook nog eens dwars door het centrum en niet op een achteraf industrieterrein, zoals we wel vaker voorgeschoteld krijgen. Het parcours vind ik prachtig, de beste rensters gaan hier zeker winnen. Vanuit de start gaan we meteen de berg op, op de dijk kan er flinke tegenwind staan en er zitten meerdere lastige bochten in. Het is een technisch parcours, dat ligt me wel. Verder is het een voordeel dat ik het parcours al ken en dat ik de komende weken nog flink kan trainen. Winnen in mijn eigen stad zou een mooie droom zijn die uitkomt.”

Kijk voor meer informatie op www.hollandladiestour.nl/

advertentie
advertentie