Er werd zondag op het drukbezochte sportpark Van Ketwich Verschuur om elke meter grond geknokt. WAVV gaat een ronde verder. Foto: gertbudding.nl
Er werd zondag op het drukbezochte sportpark Van Ketwich Verschuur om elke meter grond geknokt. WAVV gaat een ronde verder. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

WAVV telt: 'Dat is één'

Door Gert Budding

WAVV moest zondag winnen van tweede klasser DCS om in de zondag eerste klasse te blijven. De spelers van trainer Ronald Lieftink perste alle kracht uit hun lijf en wonnen met 3-2.

WAGENINGEN – Komende zondag reist WAVV af naar Spero in Elst, en ook dan telt alleen winst. Winnen de Wageningers dan volgt er nog een derde 'finalewedstrijd' op neutraal terrein tegen een nog onbekende tegenstander. Ver voor het duel zat Ronald Lieftink alleen op een tafel, peinzend. Kreeg schouderklopjes, maar zijn ongerustheid kreeg een vervolg toen DCS na twee minuten op 0-1 voorsprong kwam. Na een sterke competitiestart, maakten de Wageningers een vrije val. "Ik moest een aantal keuzes maken waardoor verschillende spelers al vroeg de voetbaltas inleverde. Daarbij kwamen er nog tal van blessures. Dan moet je het spul overeind houden", vertelt Lieftink. "Er was te veel sprake van overmacht. Vandaag gaat het maar om één ding, winnen." Lieftink had niet veel nodig om de spelers op te peppen voor het belangrijke duel, die verantwoordelijkheid moeten zij tonen. DCS drong diverse keren gevaarlijk aan, gebaseerd op kracht, maar er waren veel verkeerde passes. Maar ook de combinaties van WAVV stierven vaak in schoonheid. Vlak voor de pauze ging Kevin van Woerkom echter prima door en scoorde de gelijkmaker: 1-1. Onachtzaamheid in de Wageningen defensie luidde de 1-2 in. De koppies gingen bij WAVV omhoog, de spelers toonden waarom de club op hoog niveau speelt. Knokken voor elkaar. Mike Jansen kopte uitstekend in (2-2) en Ruben Rip schoot de bal van bijna de achterlijn in de bovenhoek: 3-2. Doelman Jari van de Peppel hield WAVV nog op de been met een prachtige redding na een razendsnelle uitval van DCS.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden