Afbeelding

Schoolvoetbal basisscholen opnieuw succes

25 april 2017 om 17:37 Algemeen

WAGENINGEN - Het 44e schoolvoetbaltoernooi bij WVV Wageningen leeft enorm bij de kinderen. De belangstelling blijft onverminderd groot. Zo’n 750 spelers hadden zich opgegeven (bijna 100 meer dan in 2016). Verdeeld over diverse poules werd er op de drie voorrondedagen gestreden om een plaats in de finalepoule.

Door het mooie weer op deze voorrondedagen waren veel supporters naar sportpark De Zoom gekomen. Dat gaf veel sfeer langs de velden en enthousiasme bij de deelnemers. Er werd vol overgave gestreden voor de eer van de school. De krachtsverhouding was in de ene poule groter dan in de andere. Sommige ploegen wisten niet eenmaal te winnen en anderen wisten door een herkansing verder te komen.

Op de laatste voorrondedag eindigden bij de jongens uit groep 7/8 drie teams met een gelijk aantal punten, twee gingen er naar de finale: Zwaneridder en Nijenoord gingen door op basis van één doelpunt meer gescoord. En dat waren nog maar de voorrondes. Op de finaleavond leek het weer even de spelbreker, maar gelukkig werd het ‘s middags droog en werd er om half 5 weer afgetrapt. Ook de supporters waren weer massaal gekomen om met spandoeken en luidkeels vanaf de zijlijn hun team aan te moedigen. In de verschillende poules drongen de volgende teams door tot de regiofinale. Bij de jongens van groep 7/8 waren dat Piekschool en Johan Friso. Bij de meisjes (groep 7/8) waren dat Piekschool en Kardinaal Alfrinkschool. Bij meisjes (groep 5/6) was het de Piekschool en bij de jongens van groep 5/6 de Kardinaal Alfrinkschool.


Bij de prijsuitreiking bedankte organisator Fred Noordhuis enkele belangrijke sponsors, namelijk SFW en het Wagenings Nut. Jammer, dat de gemeente het toernooi niet financieel ondersteunt.

advertentie
advertentie