THUIS Wageningen 30 april bij VPRO Tegenlicht

25 april 2017 om 17:03 Algemeen

Door Pauline Schakenbos

WAGENINGEN - “Het is gelukt!” Tutku Yüksel is zo blij. THUIS Wageningen, dat zij samen met Elsje van de Weg heeft opgezet, komt op TV en op het podium van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

In februari kon men op Tutku stemmen als Uitdager en Aanpakker bij de VPRO. Ze was niet een van de winnaars, maar haalde wel de top dertig van de bijna 400. Haar verhaal maakte indruk, waardoor THUIS één van de voorbeelden is geworden in de Tegenlicht uitzending over Uitdagers en Aanpakkers op 30 april om 21.00 uur.

VPRO omschrijft het zo: ‘Allemaal hebben ze met elkaar gemeen dat ze niet naar de politiek wijzen voor oplossingen. Dat ze niet houden van lang vergaderen en van klagen op sociale media. Maar dat ze, allemaal op hun eigen manier, met hun inventiviteit en met de mogelijkheden die hen ter beschikking staan, een bijdrage leveren aan de samenleving. Door buiten gebaande paden gewoon aan de slag te gaan.’ Drie weken geleden kwam de VPRO filmploeg een hele dag op bezoek om te filmen en praten.


Op woensdag 3 mei is er ook een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam naar aanleiding van de uitzending. Tickets voor deze Meet-up zijn gratis, maar u dient zich wel aan te melden. Dat kan op de website van Pakhuis De Zwijger. THUIS regelt gezamenlijk reizen met de trein. Mail naar info@thuiswageningen.nl als u van de groepskorting gebruik wilt maken.


THUIS is de gedeelde stadskamer van Wageningen. Het biedt letterlijk en figuurlijk de ruimte voor alle inwoners van Wageningen om samen Wageningen nog fijner te maken. Je kunt er samenkomen en ontmoeten en je talenten, ideeën en materialen delen. En op een positieve manier elkaar uitdagen en vooruit helpen om dichter bij jezelf, elkaar en de stad te komen.


Tutku: “Als je THUIS nog niet kent, kom dan een keer binnenlopen. Tijdens openingstijden is er altijd iemand die je even kan rondleiden en vertellen wat je er kunt en hoe het allemaal werkt. Op 30 april zetten we bij THUIS een groot scherm neer om gezamenlijk de Tegenlicht documentaire te kijken. Dat is open voor iedereen. THUIS is gebaseerd op samen delen, dus neem wat hapjes en drinken mee.” Vanaf 20:45 uur kunt u binnenlopen. De uitzending van VPRO Tegenlicht 30 april om 21:05 uur op NPO2.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/thuiswageningen

advertentie
advertentie