Afbeelding

Actief buiten zijn vind ik heerlijk

18 april 2017 om 15:56 Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.
Deze week is Olga Belle aan de beurt.

Naam: Olga Belle.
Geboren: Op 11 februari 1980 in Tilburg.
Woonplaats: Wageningen. We zijn hier ooit voor mijn studie Bos- en Natuurbeheer heen gekomen. Hoewel ik alleen de propedeuse ervan gedaan heb, zijn we in Wageningen blijven plakken omdat we het zo’n leuke stad vinden.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Al ruim twintig jaar gelukkig samen met Dave. We hebben drie zoons: Ravi (14 jaar), Eliah (12 jaar) en Jonathan (8 jaar).
Dieren: Bewust geen huisdieren. Ik vond ze vroeger uiteindelijk altijd zielig.
Hobby’s: Dansen op leuke feestjes! En ik houd van zingen. Actief buiten zijn vind ik ook heerlijk.
Opleiding: Nadat ik merkte dat ik concreter bezig wilde zijn dan op de universiteit gedoceerd wordt, ben ik overgestapt op de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum.
Huidige beroep: Natuurgeneeskundige. Ik heb een eigen praktijk aan de Generaal Foulkesweg. Daarnaast doceer ik het vak Voeding aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Velp.
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik vind het prachtig om mensen te kunnen begeleiden naar gezondheid. Ik voel me een soort doorgeefluik van eeuwenoude wijsheid. Via het doceren kan ik dit overbrengen op leergierige studenten, ook erg dankbaar werk.
Verder actief: Ik woon in Centraal Wonen het Punt, en ben daar actief in o.a. de Visiecommissie. Daarnaast is het moestuinseizoen weer begonnen! We delen 1000m² met een aantal vrienden op de Eng.
Favoriete club: De Rainbow Gathering, altijd fijn om daar te zijn. Misschien wel juist omdat het niet echt een club is.
Favoriete CD/muziek: Ik houd van muziek waar emotie in zit, van Ben Howard tot Puscifer, van Oscar&the Wolf tot Xavier Rudd. Hozier, Paolo Nutini, Feist, Tori Amos maar ook reggae/dub…. of met wat beat zoals Róisin Murphy. Om op te dansen mag het steviger: tekno, (dark) psy trance, balkan.
Favoriete vakantieadres: Altijd ergens anders heen bevalt me uitstekend. In de meivakantie Zuid-Frankrijk, langs de Cèze; dat is de enige plek waar we nu voor de derde keer terugkomen.
Slecht in: Loslaten, het blijft een leerpunt om niet te veel aan te pakken.
Goed in: Luisteren, verantwoordelijkheid nemen en snel denken.
Hekel aan: Asociaal gedrag, vooral in het verkeer.
Spijt van of over willen doen: Je leert van dingen, ook de minder leuke. Dus nergens spijt van. Ik zou de ‘wereld’reis die we vier jaar geleden met ons gezin hebben gemaakt, nog wel over willen doen, maar dat omdat het zo fantastisch was!
Goede voornemens: Geloof ik niet in; doe het nu of niet.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Nog heel veel reizen!
Lelijkste plekje in Wageningen: De betonfabriek in de uiterwaarden. Zonde van die mooie strook.
Mooiste plekje in Wageningen: Onze tuin op de Eng, het bos, de uiterwaarden, het uitzicht uit mijn praktijk op het arboretum… zo veel mooie plekken!
Estafettestokje gaat naar: Riët Kremers.
Omdat: zij een fijne verloskundige en mooi persoon is.

advertentie
advertentie