Bianca Bor vult een snoepzak met oud-Hollandse kaneelbonken. Foto: Kees Stap
Bianca Bor vult een snoepzak met oud-Hollandse kaneelbonken. Foto: Kees Stap

Cadeaus, souvenirs en snoep bij Surprises4all

25 april 2017 om 13:08 Algemeen

Door Kees Stap

WAGENINGEN - “Proef maar eens hoe lekker de kaneelbonken zijn. Precies die smaak van vroeger.” Bianca Bor schept een snoepzak vol uit een van de potten van haar wand met oud-Hollands snoep. Het is de nieuwste aanwinst van haar winkel Surprises4all in de Hoogstraat. De winkel is zich meer gaan richten op cadeaus, Hollandse en Wageningse souvenirs en snoep en stroopwafels.

“Er is steeds meer vraag naar souvenirs”, legt Bianca uit. “Mensen van de universiteit nemen het mee als ze naar het buitenland op bezoek gaan. En natuurlijk willen de buitenlandse studenten zelf ook een herinnering hebben aan hun tijd in Nederland en Wageningen. Wat nu in de aanloop naar 5 mei heel goed loopt, zijn de pins met daarop de bekende fakkel.”
Buiten voor de winkel staat een nieuwe blikvanger. Een apparaat waarmee je zelf een Wageningse munt kunt maken. Je stopt 1 euro en een muntje van 5 cent in het apparaat, kiest uit een afbeelding van 4/5 mei, de universiteit, of de gemeente Wageningen en vervolgens komt je muntje van 5 cent er uit als een speciale herinneringsmunt. “Een heus collectorsitem, ook leuk voor de Wageningers zelf”, weet Bianca.
De klanten die komen voor de souvenirs wilden steeds vaker oud-Hollandse heerlijkheden aanschaffen. “Daarom zijn we begonnen met het snoep”, legt Bianca uit. “Maar we bakken nu ook onze eigen Goudse stroopwafels. Die kun je laten verpakken in een mooi blik, het ultieme Hollandse souvenir. Op dit moment zijn we aan het kijken of we een professionele poffertjespan kunnen aanschaffen.”
Die poffertjes kunnen dan meteen op het menu, want het is ook mogelijk om een maaltijd te nuttigen bij Surprises4all. “Op woensdag, vrijdag en zaterdag kookt mijn man Henk een heerlijke Hollandse pot. Voor 5 euro kan iedereen mee-eten. Dat kan hier achter in de winkel, maar je kunt het ook mee naar huis nemen.”
Voor een winkel met Hollandse souvenirs zijn Koningsdag en Bevrijdingsdag uiteraard feestelijke dagen. “Op Koningsdag gaan we al ‘s nachts open zodra de vrijmarkt begint”, lacht Bianca. “We verkopen de hele dag door poffertjes, pannenkoeken, stroopwafels en diverse broodjes. Ook kun je bij ons dan voor een schappelijke prijs naar het toilet. Op 5 mei verkopen we ook broodjes. En dan kun je bij ons uiteraard ook de 4/5 mei souvenirs van Wageningen kopen.”

Surprises4all
Hoogstraat 18
Wageningen
www.surprises4all.nl

advertentie
advertentie