Afbeelding

Ik ben onderdeel van een drieling

25 april 2017 om 13:26 Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.
Deze week is verloskundige Riët Kremers aan de beurt.

Naam: Riët Kremers
Geboren: Op 22 december 1981 in Groningen. Omdat ik onderdeel ben van een drieling zijn we met een keizersnede geboren. Ik ben in Ede opgegroeid.
Woonplaats: Ik woon in Renkum en ben werkzaam als verloskundige in onder andere Wageningen. Ik heb al vele Wageningse baby’s op de wereld geholpen. Het is altijd leuk om ouders en hun kinderen even te spreken als ik in Wageningen ben.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik woon 17 jaar samen met mijn liefste Roland. Samen hebben wij Sara, onze trouwe Leonberger.
Dieren: Met onze hond Sara zijn we regelmatig te vinden in de bossen rondom Wageningen.
Hobby’s: We gaan graag uit eten en op stap met vrienden. Omdat ik door mijn werk als verloskundige aan de regio gebonden ben, zijn we vaak in Wageningen te vinden.
Opleiding: HBO-Verpleegkunde in Ede en vervolgens de Kweekschool voor Vroedvrouwen in Amsterdam. Daar ben ik in 2017 afgestudeerd.
Huidige beroep: Ik werk nu tien jaar als verloskundige en in 2012 ben ik gestart met mijn solopraktijk Odebaar in deze regio. Als verloskundige ontmoet ik zwangere vrouwen uit Wageningen, Bennekom en Renkum. Sinds 2016 heb ik naast mijn locatie in Bennekom ook een spreekuurlocatie in Wageningen. Op de vrijdagochtend ontvang ik zwangeren in ‘het gebouw met de klok’ aan de Generaal Foulkesweg. Een prachtige locatie om de zwangeren uit Wageningen nog meer mogelijkheden te bieden naast de zorg aan huis!
Wat vind je leuk aan dit werk: Het persoonlijke contact met de (aanstaande) ouders, ook het deel uit maken van een bijzondere periode in iemands leven is telkens weer prachtig! Door deze zorg ook aan huis aan te bieden wordt het nog persoonlijker! Doordat ik solo werk krijgt vertrouwen de ruimte en eventuele zorgen en wensen krijgen de aandacht.
Stamcafé: We vinden het gezellig om te lunchen in Wageningen.
Regelmatig zijn wij te vinden bij Buurman& Buurman. Bij Columbus halen we altijd onze koffiebonen.
Favoriete krant: De Gelderlander.
Favoriete CD/muziek: Mijn muzieksmaak is divers, zo luister ik thuis graag naar wat rustigere lounge/soul muziek. En in de auto naar de radio of naar mijn jaren ‘90 knallers. Vooral als ik nog even wakker moet blijven, onderweg naar huis na een nachtelijke bevalling, gaat het volume naar maximaal!
Favoriete sport: Ik sport af en toe in de sportschool. En natuurlijk wandel ik dagelijks meerdere keren met onze hond.
Favoriete vakantieadres: Naar de camping in Frankrijk, lekker ongedwongen genieten van het mooie weer.
Slecht in: Ik vraag niet zo makkelijk om hulp.
Goed in: Overzicht bewaren en dingen positief benaderen.
Hekel aan: Schoonmaken.
Lelijkste plekje in Wageningen: De Stadsbrink.
Mooiste plekje in Wageningen: Het arboretum en het bos bij het oude ziekenhuis.
Estafettestokje gaat naar: Grace Wildeman.
Omdat: Zij vangt altijd met veel liefde onze hond op als het een dag niet

advertentie
advertentie