Samira Gijsman (rechts) en Stefanie Willemsen. Samira zoekt nog sponsoren. Bij interesse kunnen bedrijven mailen naar samira_gijsman@live.nl
Samira Gijsman (rechts) en Stefanie Willemsen. Samira zoekt nog sponsoren. Bij interesse kunnen bedrijven mailen naar samira_gijsman@live.nl

Toptwirler neemt in stijl afscheid

18 april 2017 om 15:57 Algemeen

WAGENINGEN - Twirler Samira Gijsman heeft zich vorig weekend bij selectiewedstrijden solo en als duo geplaatst voor het Europees Kampioenschap in Italië van 5 tot en met 9 juli. Het EK wordt haar laatste kunstje als twirler op topsportniveau.

De bijna 22-jarige Samira Gijsman is al jaren een topper in twirling, de sport waarbij gymnastiek en dansoefeningen worden gecombineerd met het in de lucht houden van de baton. Ze behaalde diverse ereplaatsen op nationaal niveau en nam deel aan EK’s en WK’s.

Ook tijdens de selectiewedstrijden op 9 april excelleerde ze weer. Solo behaalde ze de tweede plek, en met haar twirlingpartner Stefanie Willemsen versloeg ze een hoger aangeschreven duo om eerste te worden.

Het EK in Italië is voor Samira de zwanenzang van haar twirlingcarrière. Een maatschappelijke carrière wacht. “Volgend jaar rond ik mijn universitaire studie Management, Economics and Consumer Studies af aan Wageningen University & Research. Daar heb ik ook veel ambitie in en wil ik net zo veel energie in steken.”

Wat gaat ze het meest missen aan de sport? “Het inventieve vooral. Vooral in het begin van het jaar ben je op zoek naar nieuwe dingen die je kunt doen. Het creatieve van de sport is het leukst; dat je bezig bent met een nieuwe show en daar hard aan werkt.”


De Wageningse kan niet één bepaald hoogtepunt opnoemen. “Hoogtepunten waren als je iedere keer weer onverwachts naar het EK ging als je twijfelde of je het wel ging redden. Dat de goede prestaties na hard trainen er op het goede moment uitkwamen. En dat ik in 2013 en 2014 foutloos was op het EK. Dat soort momenten zorgden voor euforie.” Samira zoekt nog sponsoren. Bij interesse kunnen bedrijven mailen naar samira_gijsman@live.nl

advertentie
advertentie