Afbeelding

Kelly van Buiten wint Master Amor

28 februari 2017 om 16:41 Algemeen

GRONINGEN - Badmintonster Kelly van Buiten uit Wageningen speelde op het master AMOR toernooi in Groningen erg overtuigend en wist daarmee zowel in de enkel als in de dubbel de winst op haar naam te zetten.

Op 25 en 26 februari werd in Groningen het 51e master Amor toernooi gehouden. Dit toernooi is de eerste wedstrijd in een reeks van zes waar ambitieuze badmintonners elkaar treffen en strijden om de eer. Kelly van Buiten wist na een serie van drie partijen de finale te halen en moest het toen opnemen tegen Fenna Laros uit Alphen aan de Rijn.

Beide dames zijn goed aan elkaar gewaagd en kennen elkaar van de diverse toernooien. Kelly speelde erg overtuigend en wist daarmee de dames enkel 4 op haar naam te schrijven. In de dubbel speelde ze met haar vaste partner Nienke Kwakkenbos uit Borne. Zij namen het op tegen Marjolein Bouwhuis en Joyce Dekker. Kelly en Nienke vormen een sterk koppel en vullen elkaar goed aan. In de finale gaven ze de tegenstanders weinig ruimte wat resulteerde in een verdiende eerste plaats.

Na vorige week succesvol te zijn geweest op het junioren kampioenschap was dit een mooie uitdaging bij de senioren. Komende woensdag speelt ze in de kwalificatie voor de Dutch Junior International, een sterk bezet internationaal gezelschap.

advertentie
advertentie