Cees van Amersfoort met het goede nieuws van de verzekering.
Cees van Amersfoort met het goede nieuws van de verzekering. Foto: Jacquueline Postma

Menzis vergoedt uiteindelijk toch

28 februari 2017 om 16:39 Algemeen

EDE - Cees brengt velen uren door in het Ziekenhuis de Gelderse Vallei. Tussen zijn medische behandelingen door ontmoeten we elkaar voor het ziekenhuis. ‘’De behandelingen zijn echt nodig, anders gaat het snel verder achteruit en daar heb ik geen zin in.”

Cees van Amersfoort, veel mensen zullen hem herkennen als een voormalig cameraman van EDETV. De 44-jarige Cees is vrolijk en praat open en eerlijk over zijn situatie. Zijn levenslust is bewonderenswaardig, terwijl hij constant pijn moet voelen, aan zijn voeten en rechterbeen. ‘’Ik ben druk met ziekenhuis bezoekjes voor wondzorg en pijnbestrijding.” Net na het interview krijgt Cees met grote verbazing nieuws van verzekeringsmaatschappij Menzis: De verzekeringsmaatschappij past de coulanceregeling voor Cees toe. Dit betekent dat de verzekering toch bereid is om de medische kosten die voor Cees zijn wondzorg en pijnbestrijding nodig is te vergoeden.”
Al twee jaar wordt Cees van Amersfoort gratis behandeld door een internist van De Gelderse Vallei. Cees: ‘’Ik ben hem zo dankbaar. Ook zijn de internist en ik al twee jaar bezig om de verzekering Menzis over te halen om mijn behandelingen die medisch noodzakelijk zijn wel vergoed te krijgen.” Cees heeft een aangeboren afwijking: een onvolgroeid rechterbeen en onder zijn voeten open wonden. ‘’Waar ik zo boos over ben is dat de verzekering op de stoel van de internist gaat zitten. De Internist heeft zelf meerdere brieven aan de verzekering gestuurd en de noodzaak uitgelegd.” Na twee jaar lang de verzekering proberen over te halen is Cees van Amersfoort er klaar mee. ‘’Ik heb de media ingeschakeld en gelukkig met groot effect.”


Dubbel gepakt

Cees kan, nu hij een toezegging van de verzekering heeft weer terug naar de podotherapeut. Nu worden de rekeningen gelukkig weer gewoon vergoed. ‘’Al die rekeningen zonder enige vergoeding kan ik nooit betalen. Ik zou dan mijn benen en voeten laten verwaarlozen om de kosten maar te mijden.” Volgens Cees word je als gehandicapte dubbel gepakt. Vanwege zijn handicap heeft Cees al torenhoge kosten. ‘’Ik spaar niet voor een vakantie, maar om mijn medische rekeningen te kunnen betalen,” voegt hij er grinnikend aan toe.
Het liefst gaat Cees weer aan de slag als cameraman. ‘’Liever gisteren dan vandaag. Ik hoop dat ik snel meer duidelijkheid krijg over de WIA-regeling. Dan vind ik vast snel weer een baan. Veel bedrijven zijn verplicht om gehandicapten aan te nemen. Ik ben altijd actief geweest en ga het liefst zo snel mogelijk weer beginnen en deel uitmaken van de maatschappij, nu lig ik eruit.”

advertentie
advertentie