Afbeelding

Combinatie van handen en hoofd

21 februari 2017 om 13:51 Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.
Deze week is Berna Meppelink aan de beurt.

Naam: Berna Meppelink
Geboren: In augustus 1968 te Stuifzand (Drenthe).
Woonplaats: Wageningen, een levendig stadje in een groene omgeving.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Lat-relatie met Erik. Hij heeft drie kinderen waarvan de jongste, sinds 1 januari 2017, vaker bij hem woont. We kunnen dus vaker ‘gezinnetje spelen’ en dit is even wennen voor ons allemaal.
Hobby’s: Beelden maken. Het knutselen, zoeken, uitdenken, het proberen, het combineren en dan soms onverwachts weer tot iets totaal anders te komen.
Opleiding: Rurale sociologie der niet-westerse gebieden, trainingsopleiding (ITV), massage en shiatsu opleidingen, creatieve handvaardigheid (VU Arnhem) en opleiding beeldende kunst (Nieuwe Academie Utrecht).
Huidige beroep: Ik ben sinds 2007 eigenaar van ‘Massage in Bedrijf’. Ik geef verschillende soorten massages zoals klassieke massage, shiatsu en zwangerschapsmassage. Mijn klanten zijn particulieren. Ik word vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de zorgverzekeraars.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het contact met de mensen. Het geeft me voldoening om mensen een uurtje ontspanning te geven en/of hun knopen te ontwarren. Een massage zorgt ervoor dat het stressniveau omlaag gaat en de klant meer in balans komt. Ik heb nu net een ‘body-cushion’ gekocht zodat alle klanten aangenaam op de massagetafel kunnen liggen. Verder vind ik het fijn als zelfstandig ondernemer mijn eigen keuzes te kunnen maken.
Favoriete CD/muziek: Afhankelijk van mijn stemming. Daarom vind ik Spotify zo aangenaam. Alle muziek binnen handbereik. En je komt heel gemakkelijk in contact met oude, nieuwe en andere muziek.
Favoriete vakantieadres: Een combinatie van mooi weer, natuur en cultuur. Het land maakt me niet zoveel uit. Het is dan ook regelmatig voorgekomen dat we dachten dat we naar het westen op vakantie zouden gaan, maar dat we naar het oosten trokken. Een gevolg van weersvoorspellingen... Alleen jammer dat de voorspellingen niet altijd kloppen want we kampeerden toen precies in het enige regengebied in die periode in heel Europa...
Goed in: ‘Out of the box ‘-denken, luisteren.
Hekel aan: Dagen met temperaturen boven de 30 graden.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Creatieve beeldende workshops geven. Ik heb zelf een aantal creatieve en beeldende opleidingen gevolgd en het lijkt me leuk om met die kennis en vaardigheden nu zelf workshops te geven. Ik heb er nu de ruimte voor dus als je zin hebt om een nieuwe impuls te geven aan je beeldende werk, kijk dan eens op mijn website www.kunstigezaken.nl. De workshops zijn een combinatie van ‘doen’ en ‘denken’; van loslaten (verzamelen van materiaal) en reflecteren op het verzamelde materiaal. Door deze twee vaardigheden in tijd te scheiden, kun je de mooiste werkstukken maken.
Leukste van Wageningen: De weekenden waarin diverse activiteiten tegelijkertijd worden georganiseerd. Bijvoorbeeld ‘Dag van de Hoed’, jaarmarkt Emmaus en Kunst Wageningen.
Estafettestokje gaat naar: Silvia Blok
Omdat: ik het leuk vind als mensen hun eigen keuzes maken. En zij is iemand die dat doet.

advertentie
advertentie