Afbeelding

Vragen over parkeerplaats

Algemeen

RHENEN - De SGP-Rhenen heeft vragen gesteld over de zogenaamde Panda-parkeerplaats in Wageningen. De tijdelijke parkeerplaats wekt veel weerstaand op. Gezien de afspraken in het verleden en de verwachte drukte, die ook al jaren bekend was, vraagt raadslid Piet van Leeuwen het college om in gesprek te gaan met de directie van Ouwehands Dierenpark opdat het parkeren op eigen terrein wordt gerealiseerd. 

‘’In het kader van de investering en de jaarlijkse kosten voor de Panda’s is de realisatie van voldoende parkeermogelijkheid naast het dierenpark ondergeschikt’’, zegt hij. ‘’In oktober 2012 is er een bestuursovereenkomst getekend tussen de gemeente, Het Utrechts Landschap (UL) en Ouwehands. Ook de provincie was ondertekenaar. De bestuursovereenkomst is bekrachtigd door de raad op 18 december 2012. Hierin staat onder andere dat het dierenpark de oostelijke parkeerplaats, eigendom van het UL, voor onbepaalde tijd pacht.

Het Pandaverblijf is gerealiseerd, investering zo’n 7 miljoen euro. De directie van het dierenpark weet al jaren dat er een parkeerprobleem aankomt en heeft de tijd gehad om hierin adequaat te voorzien, eventueel meerlaags.’’

advertentie
advertentie