Rieke Oosterhuis en Riet Nigten.
Rieke Oosterhuis en Riet Nigten.

Studenten en statushouders samen aan de slag

Algemeen

WAGENINGEN - Tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet gaan studenten en statushouders gezamenlijk klussen aanpakken. Het Vrijwilligers Centrum Wageningen heeft het initiatief genomen om een studentenburgerinitiatief en Welkom in Wageningen bij elkaar te brengen. Samen gaan zij aan de slag voor sociale projecten. Studenten willen wel wat doen, maar hebben weinig tijd.

Ook staan de studenten in Wageningen open om vluchtelingen te ontmoeten. Statushouders kunnen Wageningen leren kennen op een andere manier. NLdoet biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier hier vorm aan te geven. De organiserende partijen gaan twee klussen oppakken bij organisaties waar de vluchtelingen wellicht als bezoeker nog eens terugkeren.

Zij gaan meehelpen om jongerencentrum ‘t Oude Bijenhuis op te knappen. De vergaderruimte en gesprekskamer krijgen een lik verf en een nieuwe vloer. Bij Speeltuinvereniging Tuindorp gaan zij speeltoestellen schoonmaken, het gazon aanharken, meubilair plaatsen, schilderen en snoeien.

NLdoet vindt dit jaar plaats op 10 en 11 maart. Wil je ook meedoen? Dat kan individueel of met een groep. Op de website www.nldoet.nl staan meer dan veertig klussen en activiteiten die je kunt doen in Wageningen.

Kijk voor meer informatie op www.vcwageningen.nl

advertentie
advertentie