Nog geen besluit over pandaparkeerplaats

Algemeen

WAGENINGEN - Het besluit over de komst van de zogenoemde pandaparkeerplaats langs de Lawickse Allee in Wageningen is nog even uitgesteld. Met deze parkeerplaats moet het dreigende parkeerprobleem van het nabij gelegen Ouwehands Dierenpark worden opgevangen.

De komst van de reuzenpanda’s naar het park zal een grote hausse van bezoekers zorgen. De huidige parkeerplaats naast het park is daarop niet berekend. Met bussen moeten bezoekers naar het park worden vervoerd en ook weer terugkomen. De afstand is voor het overgrote deel van de bezoekers dan nét iets te ver om het lopend af te leggen.

Zorgvuldig

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen heeft nog geen besluit genomen over de bezwaren die zijn ingediend over de aanleg van deze tijdelijke parkeerplaatsen op het toekomstige industrieterrein Nudepark 2. Het besluit werd wel verwacht maar het college laat weten zorgvuldig te willen omgaan met de ingediende bezwaren en het advies van de bezwarencommissie. Er is nog wel aanvullende informatie nodig voordat ze een besluit kunnen nemen. Naar verwachting valt dit besluit van B en W voor half maart. Over de aanleg van de parkeerplaats is nogal wat te doen. Tegenstanders hebben zich verenigd en zeggen bang te zijn voor de grote drukte. Dat kan het buitengebied van Wageningen niet aan. Het zou ook een inbreuk zijn op de natuur in deze omgeving.

Bovendien - zo menen de bezwaarmakers - moet Rhenen dit probleem in eigen gemeente oplossen en niet uitwijken naar de buren. Om het grote aantal auto’s op te vangen kan Ouwehands het parkeren ondergronds of via etages opvangen, zo wordt door tegenstanders gemeld. Alles op eigen terrein dus. Dat lijkt echter wel een fors hoger kostenplaatje dan met de bus pendelen naar Wageningen.

advertentie
advertentie