Mijn hobby is hoeden en mutsen maken

Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.
Deze week is Marja Schoenmaker-Lamers aan de beurt.

Naam: Marja Schoenmaker-Lamers.
Geboren: Op 17 januari 1962.
Woonplaats: Bennekom. Ik heb 35 jaar in Wageningen gewoond en werk er al 38 jaar. Ik vind Wageningen een mooi stads dorp met veel diverse soorten mensen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Verliefd en getrouwd met Jan, we hebben twee dochters: Lisa en Julia.
Dieren: We hebben een poes, Sophie en ze is 17 jaar oud.
Hobby’s: Mijn grote hobby is hoeden en mutsen maken: deze vallen steeds meer in de smaak bij mannen en vrouwen. Wij hebben ons eigen merk: KOPOP. Ik heb nog een hobby, maar daar heb ik mijn werk van gemaakt. Ik ben namelijk kapper.
Opleiding Mbo-kappersopleiding in Arnhem.
Huidige beroep: Kapper. Ik heb samen met Linda en tien medewerkers een kapsalon in Wageningen: M&L Haarmode.
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Daarnaast verzorgen we haarwerken voor vrouwen die tijdelijk of langdurig kaal zijn. Vandaar ook de mutsen en hoeden. Die maken we eventueel op maat en kunnen we in elke gewenste kleur leveren. Dit geeft een extra dimensie aan het kappersvak en onze zaak. We vieren dit jaar ons 30-jarig bestaan.
Verder actief: Ik zit in de organisatie van de ‘Dag van de hoed’ in Wageningen. Die vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 september.
Stamcafé: Loburg, daar hebben we een aantal jaren geleden mogen knippen omdat onze zaak verbouwd werd. Erg gezellig was het toen!
Favoriete club: Mijn hardloopclubje. Ik loop met drie vriendinnen twee keer per week hard. Elk jaar gaan we een week naar mijn huis in Spanje. Het zijn kanjers! We kunnen alles aan elkaar vertellen zonder dat het verder komt.
Favoriete CD/muziek: Veel soorten muziek vind ik leuk, maar klassiek is momenteel favoriet. Bijvoorbeeld de pianomuziek van Einaudi. Daar word ik helemaal rustig van.
Favoriete sport: Hardlopen twee keer in de week, en zwemmen in het buitenbad van Bennekom. Dat doe ik vier maanden in de zomer vier keer per week.
Favoriete vakantieadres: Ons vakantiehuis in Spanje in de plaats Albuñol. Dat is in het zuidoosten van Spanje (Andalusië). Heerlijk op de berg met uitzicht op zee.
Slecht in: Huishoudelijk werk. Omdat ik liever mutsen maak.
Goed in: Laat mijn klanten dat maar zeggen.
Hekel aan: Slecht zittend ondergoed. En Trump (geen onderling verband).
Spijt van of over willen doen: Ik heb nergens spijt van.
Goede voornemens: Heb ik niet. Je moet elke dag leven alsof het je laatste of je eerste dag is!!
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Docent worden op een kappersschool voor de praktijk vakken. Ik wil graag mijn kennis over brengen op jongeren. M&L Haarmode is ook een leerbedrijf.
Lelijkste plekje in Wageningen: Terrein van Kirpestein.
Mooiste plekje in Wageningen: De Grebbedijk, Arboretum en de Eng. Gelukkig heeft Wageningen veel meer mooie dan lelijke plekken.
Estafettestokje gaat naar: Trudi Windau.
Omdat: Ik haar een erg leuke en creatieve hoedenmaker vind.

advertentie
advertentie