Afbeelding

Sponsorcommissie Belmondo Festival geslaagd in nieuwe formule

Algemeen

Door Marlies Taal

WAGENINGEN - De zevende editie van het Belmondo Festival die gepland staat op 11 juni gaat definitief door. Het Wageningse festival dat om het jaar plaatsvindt in Arboretum Belmonte biedt zowel Nederlandse als internationale artiesten en (studenten)gezelschappen uit Wageningen een prachtige gelegenheid om zich op een unieke locatie aan het publiek te presenteren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsorcommissie. De nieuwe commissie bestaat uit Jan Bus, Jan Bakker en Theo de Bruijn.


“Sponsoring en fondsenwerving zijn nodig voor de exploitatie van het festival dat gratis toegankelijk is”, vertelt De Bruijn. ¨Zijn de basiskosten gedekt, dan is een gedeelte van de opbrengst uit verkoop van hapjes en drankjes voor een Wagenings goed doel.” Dit jaar zijn dat er twee: Welkom in Wageningen en THUIS, de stadskamer van Wageningen.

Omdat sponsorwerving veel tijd en aandacht vraagt, is de nieuwe sponsorcommissie al vroeg begonnen. ¨In het voorjaar van 2016 hebben we onze commissie samengesteld, een plan de campagne opgesteld en zijn we gestart”, vertelt Bus. ¨Door te letten op een evenwichtige samenstelling van het team met een gevarieerd netwerk, en een andere aanpak door het aanbieden van sponsorpakketten, hebben we een professionaliseringsslag kunnen maken”, vult Bakker aan. Deze opzet heeft nu al geleid tot een verdubbeling van het aantal sponsoren met veel nieuwe namen op de lijst. “Met een extra podium op het verlanglijstje is dat ook nodig, dus als er bedrijven zijn die ons willen steunen, dan kunnen zij uiteraard nog bij mij terecht via jan.bus@hotmail.com”, aldus Bus. “Dat hoeft niet altijd in de vorm van een financiële bijdrage te zijn. Ook sponsoring in natura is voor ons waardevol.”

Als reactie op de vraag wat het zo leuk maakt om de sponsoring voor dit festival te realiseren, geven de mannen eensgezind antwoord: “Wageningen heeft al zes succesvolle edities van dit typisch Wageningse festival meegemaakt. We zijn zeer verheugd dat het festival ook onder met name Wageningse ondernemers leeft en zij ons festival (weer) een warm hart toedragen.

We zien elkaar als commissieleden regelmatig en vormen inmiddels een hecht team. We moedigen elkaar aan en delen succesvolle ervaringen. Samen dragen we er graag aan bij om in 2017 een zevende festival aan het rijtje toe te kunnen voegen.”

Kijk voor meer informatie op www.belmondofestival.nl

advertentie
advertentie