Foto:

Wereldtopper Alexander Schwarzman naar WSDV

WAGENINGEN – WSDV versterkt zich het komend seizoen met de Rus Alexander Schwarzman, een van de beste dammers van de wereld. De 51-jarige Moskoviet zal voor de Wageningse ereklasser de zeven belangrijkste van de elf wedstrijden van de partij zijn. De viervoudige oud-wereldkampioen, die vorig jaar een match om de wereldtitel van Roel Boomstra verloor, kan door interne sponsoring worden gecontracteerd.

WSDV werkte zich vorig seizoen dankzij een sterke eindsprint op van een degradatieplek naar een zesde plaats. Daarna maakte grootmeester en voormalig Nederlands kampioen Wieger Wesselink, een van de sterkhouders, bekend dat hij voorlopig met wedstrijddammen stopt. Voor hem komt Schwarzman in de plaats en ook internationaal meester Michiel Kloosterziel die van de ambitieuze promovendus CCR (Rotterdam) wordt overgenomen. Verder is het team, onder leiding van Jan Groenendijk en nationaal talentcoach Rik Keurentjes, in tact gebleven en zal dus met een groep van elf spelers en speelsters (Heike Verheul en Ester van Muijen) begin oktober de competitie ingaan.

Marcel Monteba namens de tientalcommissie: "Heel jammer dat Wieger er niet meer bij is. Hij is een sterke en ervaren dammer die sinds ons debuut in de ereklasse, in 2015, van grote waarde voor ons is geweest." WSDV kan komend seizoen ook niet meer alle wedstrijden over 'eigen kweek' Jesse van Beek beschikken. Monteba: "Hij is haast onverslaanbaar, ook tegen grootmeesters. Zulke stabiele, spelers zijn heel belangrijk voor ons team. Het deels wegvallen van dit tweetal vang je niet zo maar op. Daarom presenteren we blij en trots onze nieuwe aanwinsten. Schwarzman heeft gezien zijn grote staat van dienst een enorme meerwaarde. Zowel als speler, als ook in het geven van technische impulsen aan zijn teamgenoten. Van Kloosterziel wisten we dat hij al langer interesse had om bij ons te komen spelen. Ons beleid en onze ambitie spreken hem zeer aan."

Foto 1: Geb Kos

Bijschrift 1: Alexander Schwarzman

Foto 2: Familie Kloosterziel

Bijschrift 2: Michiel Kloosterziel

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden