Brouwers Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing die het Darwin bier ontwikkelden.
Brouwers Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing die het Darwin bier ontwikkelden.

Evolutionair Wagenings bier proeven tijdens Darwin Café

Algemeen

WAGENINGEN - In een goed gezelschap genieten van een lekker biertje en nog wat wetenswaardigheden oppikken? Dat kan tijdens het unieke Darwin Café dat Brouwerij Wageningen en het biologenvakblad Bionieuws op zondag 12 februari houden. Tijdens dit Darwin Café zal Bionieuws-hoofdredacteur Gert van Maanen een lezing geven over het bijzondere leven en gedachtegoed van Darwin.

“Iedereen denkt bij Darwin altijd meteen aan evolutie, maar hij was een heel veelzijdige natuuronderzoeker”, meent Van Maanen. “Hij was extreem nieuwsgierig en verdiepte zich ook in uiteenlopende zaken als koraaleilanden, orchideeën, vleesetende planten, zeepokken en regenwormen.” Van Maanen zal in zijn lezing ook ingaan op Darwins relatie met bier.

Hoogtepunt van Darwin Café 2017 is de proeverij van het nieuwe evolutionaire bier Darwin 2.0, dat is ontwikkeld door brouwers Dennis Lebbing en Stefan Duurkoop van Brouwerij Wageningen. Darwin Café 2017 vindt plaats op zondag 12 februari vanaf 15.00 uur in Café Rad van Wageningen aan het Conventplein, 1e Kloostersteeg 3 in Wageningen. Entree is 3 euro, inclusief één Darwinbiertje. Aanmelden voor het Darwin Café kan via Facebookpagina www.facebook.com/DarwinCafe.

Kijk voor meer informatie op www.brouwerijwageningen.nl.

advertentie
advertentie