Lysbeth Beels, Ans Vermeulen en Jettie van den Houdt zijn samen met Diana Blanken de initiatiefneemsters. (Foto: JFH Snel)
Lysbeth Beels, Ans Vermeulen en Jettie van den Houdt zijn samen met Diana Blanken de initiatiefneemsters. (Foto: JFH Snel) (Foto: jfhsnel)

Breng bevlogenheid naar boven

Door Pauline Schakenbos

Werken vanuit bevlogenheid leidt tot meer geluk, betere prestaties en meer voldoening. Het is zinvol daar eens bij stil te staan. De coaches van Zin In Werk roepen daarom op hier eens extra aandacht aan te geven. Verschillende personen en organisaties in Wageningen haakten in op hun oproep. Van 14 tot en met 22 juni is daarom voor de tweede maal de Week van de Bevlogenheid.

WAGENINGEN - Een hoogtepunt in de week is de filosofische wandeling vrijdagavond 14 juni. Bevlogen leiderschap over jezelf, is het thema. Je gaat wandelend in gesprek, geïnspireerd door filosofie en natuur. Burgemeester Geert van Rumund, bevlogen burgemeester die erg betrokken is bij de mensen in de stad, loopt ook mee.

Op vrijdagochtend is er een workshop 'Creatieve wijsheid en bevlogenheid' door Etienne Verlaat. 'Hoe word en blijf je creatief, fit gedreven, betrokken en bevlogen?'

Ondernemers

Voor inspirerende gesprekken tussen ondernemers kunnen zzp-ers naar de Open ondernemersbijeenkomst Vallei en Neder-Veluwe, dinsdagochtend in de Dorpsherberg in Bennekom. Met een inspirerende, speelse aanpak brengen de trainsters van Zin In Werk je in contact met je drijfveren en inspiratiebronnen.

Workshops en lezingen

Woensdagmiddag vertelt studentendecaan Ruur Boersma in de bblthk over haar ervaringen met hoogbegaafde studenten, vaak vol potentie en idealisme, die juist door die hoogbegaafdheid tegen problemen aanlopen in studie en dagelijks leven.

Inzicht in jezelf ontdek je bij de opstelling workshop door Marijke Kuipers op donderdagmiddag. Zij heeft ruim 10 jaar ervaring met opstellingen, zowel over familie- en gezondheid als over werksystemen.

Voor een persoonlijk gesprek over je eigen bevlogenheid en wat je daarbij tegenkomt kun je terecht bij Lysbeth Beels. Zij maakt een bevlogenheidsprofiel op basis van geboortedatum en -plaats.

Bevlogen vrijwilligers

Zaterdag 22 juni is er net als vorig jaar een feestelijk evenement in de bblthk van 14-16u. 'Pas op: Bevlogenheid is besmettelijk!' is de titel. Maar liefst 13 bevlogen Wageningse vrijwilligers geven een passievolle pitch op de zeepkist in de bblthk.

Eén is betrokken bij de groep die 'tiny houses' wil bouwen, er is een Groenlinks raadslid en iemand die als vluchteling naar Wageningen kwam.

Na de pitches kan men onder het genot van een hapje, drankje en muziek in gesprek met hen.

Voor de echte liefhebber is er in september nog een vierdaagse cursus 'Met je hoofd in de wolken en je voeten in de aarde'. Meer informatie hierover op de website van Zin In Werk.

Ga voor het volledige programma en aanmelding naar de website van Zin in Werk, Week van de Bevlogenheid.

www.zininwerk.net

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden