Op het voorterrein van het pand Haagsteeg 4 zullen op 16 juni 16 kraampjes staan, met artikelen waar je gelukkig van kunt worden.
Op het voorterrein van het pand Haagsteeg 4 zullen op 16 juni 16 kraampjes staan, met artikelen waar je gelukkig van kunt worden. (Foto: )

Allemaal naar het Happiness Festival

Wout Schotsman

Wie wil er nu niet gelukkig worden?

"Alles kan een mens gelukkig maken!", zingt René Froger. "Een eigen huis, en plek onder de zon, een vers kopje thee…" Toch wil hij net iets vaker simpelweg gelukkig zijn. Zou het dan toch zo zijn dat geluk niet zit in het hebben van spullen, van geld en goederen, maar wellicht meer in de manier waarop je leeft, de liefde die je om je heen ontmoet?

Bennekom. De organisatoren van het Happiness Festival, Helen-Rose Joon, Isabella MacDonald en Nicoline Roozen, hebben dat eigen huis en die plek onder de zon niet in de aanbieding, maar dat verse kopje thee is vast ergens te vinden tijdens het festival. Het aanbod is tweeledig: goederen, die te vinden zijn in de 16 stands en manieren om te leven, die gepresenteerd worden in 10 workshops. Wie op zoek is naar iets om zijn leven gelukkig (er) te maken, kan er ongetwijfeld iets van zijn/haar gading vinden. Tenslotte: alles kan een mens gelukkig maken! Deelnemen aan workshops hoort daar zeker bij. We noemen er een aantal:

De Openingsworkshop

Om 11.30 laat Anadya Wouters met haar koor 'Songs from the Heart' horen. Iedereen kan daaraan meedoen en zo een vrolijke gezamenlijke start van het Festival maken. Deze workshop is gratis.

De Regressieworkhop

Om 13.00 uur begint Bettie Hellings met haar regressieworkshop. Deelnemers worden onder een lichte hypnose gebracht en kijken zo terug op vroegere ervaringen. Ook deze workshop is gratis.

De Biodanzaworkshop

Hiermee sluit Majelle Bakker om 16.45 het Festival af. Biodanza staat voor 'levensdans'. Het is een stijl van dansen waarin je contact maakt met de andere dansers. Je voelt je vrij in je bewegingen, naar een danspartner toe en er weer vanaf. Leren het leven te dansen! Met deze – ook gratis! – workshop wordt energiek en blij de dag afgesloten.

Er zijn nog zeven andere workshops, zeer de moeite waard om te bezoeken, zoals:

De workshop 'Hooggevoeligheid als kracht'

Jolanda van der Meijde leert de deelnemers zich beter te concentreren, meer bij zichzelf te komen. Hoe kun je minder last hebben van prikkels? Je krijgt tools mee die je thuis kunt oefenen. Zo ontstaat inzicht in hooggevoeligheid.

Gedurende de hele dag kunnen de bezoekers zwerven langs de 16 stands, om op zoek te gaan naar van alles waar je blij en gelukkig van wordt en waar je geluk kunt delen. Uiteraard zijn er ook Foods & Drinks. Die worden verzorgd door Judith Tesselaar van 'Vreemde Streken'.

Het Happiness Festival 2019 is op zondag 16 juni, van 11.15 uur tot 17.15 uur, aan Haagsteeg 4 te Wageningen. De entree is 3,50 euro. (Kinderen onder de 12 jaar gratis) Meer weten over het Happiness Festival en over het aanbod van workshops? Even kijken op de website: www.happiness4all.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden