In het ontwerp van Klunder architecten uit Rotterdam zijn de binnentuin (vlindertuin) en de aangrenzende gebouwen goed te zien.
In het ontwerp van Klunder architecten uit Rotterdam zijn de binnentuin (vlindertuin) en de aangrenzende gebouwen goed te zien. (Foto: )

Plan 264 studentenkamers langs de Costerweg

WAGENINGEN - Langs de Costerweg, tussen verpleeghuis Pieter Pauw en Costerstaete, komen in totaal 264 studentenkamers. Als alles meezit kan volgend jaar begonnen worden met de bouw, de studenten kunnen er dan in het najaar van 2021 gaan wonen.

Het complex dat gebouwd wordt door Idealis, bestaat uit drie gebouwen. Langs de Costerweg komt een gebouw net zo hoog als het naastgelegen appartementengebouw Costerstaete. Haaks daarop komen twee lagere gebouwen die drie bouwlagen hoog worden. Centraal op het perceel komt een half verdiepte fietsparkeerkelder, met een groene inrichting op het dak. Aan de westkant komen bovengrondse parkeerplaatsen voor auto's. Wethouder Anne Janssen is blij dat het ontwerpbestemmingsplan voor het complex gereed is. "We hebben overleg gehad met een werkgroep samengesteld bestaande uit omwonenden. Naast voorstanders zijn er ook omwonenden die zich zorgen maken, maar wij denken dat er nu een goed plan ligt. Er komt een fietsparkeerkelder om te voorkomen dat er fietsen rond het gebouw gaan slingeren. Samen met de Vlinderstichting wordt gekeken hoe we de binnentuin kunnen gebruiken als vlindertuin." De gemeenteraad wil in oktober het bestemmingsplan vaststellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden