Foto: Guy Ackermans
Foto: Guy Ackermans (Foto: Guy Ackermans)

Artiesten Belmondo Festival in de startblokken

De voorbereidingen voor het Belmondo Festival op zondag 16 juni zijn in volle gang. De programmeur van het festival heeft sinds najaar 2018 contact gelegd met plaatselijke bandjes, groepen en (studenten)gezelschappen. Ook kennen de meeste artiesten inmiddels zelf hun weg naar het festival.

WAGENINGEN - Op het programma staan vele klinkende namen zoals klezmer ensemble Ha Chalon, groovy orkest Moonglow, funky band Mr Martin, breakdancegroep Ill Skill Squad, Afrikaanse percussiegroep Sikuku en Wageningse bigband Sound of Science.

De programmering is voor de derde editie op rij in handen van Ria Wigt van stichting Belmondo Festival: "We letten erop dat het festival geschikt is van jong tot oud. Zo is er een kinderprogramma en hebben we op de vier podia verschillende genres: rustige en swingende muziek, koren, dans en internationaal. Daarnaast vinden de bezoekers op het festivalterrein ook massage, workshops dans en boksen en infostands van bijvoorbeeld de brandweer, de Maakfabriek en de Wageningse Uitdaging. En natuurlijk zorgen we voor verrassende acts in het arboretum."

Wigt benadrukt dat dit festival niet mogelijk is zonder de vele sponsors die ook deze achtste editie van dit festival weer mogelijk maken. "Het is geweldig dat bedrijven ons festival en de goede doelen een warm hart toedragen. Het gratis toegankelijke festival is een prachtige gift van de sponsors aan onze stad." Deze sponsors en het programma staan op www.belmondofestival.nl.

Ria vertelt met veel enthousiasme over dit typisch Wageningse festival. Zijn er dit jaar nog nieuwe accenten? "Ja, we hebben de bewegwijzering naar de diverse podia in het park nu goed op orde. Ook het actuele programma kunnen de bezoekers nu op een groot digitaal bord en op hun mobiel raadplegen. En daar zijn we blij mee."

Wat hoopt ze met het Belmondo Festival te bereiken? "De naam Belmondo zegt het al. We hopen met dit mooie festival alle Wageningers met elkaar te verbinden door hen te laten proeven van elkaars cultuur."

Kijk voor meer informatie op de website.

www.belmondofestival.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden