Ronald Oosterhuis.
Ronald Oosterhuis.

Het is leuk om je passie te delen

22 november 2016 om 11:35 Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.
Deze week is Ronald Oosterhuis aan de beurt.

Naam: Ronald Oosterhuis.
Geboren: Op 13 oktober 1965 in Wageningen.
Woonplaats: Wageningen, een heerlijke stad. Levendig en internationaal, vooral dankzij de studenten. Groot genoeg om niet dorps te zijn en klein genoeg om niet onpersoonlijk te worden. Ik heb voor mijn werk vijf jaar in Den Haag gewoond, maar was blij dat ik kon terugkeren.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Al 25 jaar samen met Ans en twintig jaar met haar getrouwd, Samen hebben we twee zoons, Daan van 17 en Martijn van 12. Ze zitten allebei op Pantarijn, ook mijn oude school.
Hobby’s: Golf, wielrennen, mountainbiken, koken en eten met vrienden.
Beroep: Ik heb na mijn studie vijftien jaar bij de Belastingdienst gewerkt, eerst als fiscalist en later als projectleider communicatie. In 2002 besloten Ans en ik om te gaan doen wat we het allerliefste wilden, een koffie- en theewinkel in Wageningen. Dat werd Columbus in de Junusstraat, en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Inmiddels is de winkel ruim twee keer zo groot, verkopen we er ook bonbons en olijfolie en kun je er koffie drinken met zelfgebakken taart. Volgend jaar vieren we ons 15-jarige bestaan en in 2012 zijn we gekozen tot Wageningse onderneming van het jaar.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het is leuk om mensen te ontmoeten die voor hun plezier in je winkel komen. Om je passie te delen en mensen te adviseren en inspireren over producten waar je zelf enthousiast over bent.
Verder actief: Ik ben secretaris van Rotaryclub Wageningen. Daarnaast ben ik actief met mijn fietsclub. Die is vijf jaar geleden ontstaan om geld in te zamelen voor het King David Schoolfonds in Rwanda, een project van Pantarijn. Toen het project was afgerond zijn we blijven fietsen. Dit jaar hebben we samen met ‘Team Stanmen’ 7 dagen meegefietst met Duchenne Heroes om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Een fantastische ervaring.
Politieke voorkeur: D66.
Favoriete TV programma: De Wereld Draait Door.
Favoriete muziek: Dat is heel divers. Ik bezocht het afgelopen jaar concerten van Stef Bos, Coldplay, Vivavoce en bijna alles van Jazz in Wageningen. Dat geeft een aardige indicatie.
Slecht in: Delegeren.
Goed in: Plannen en organiseren.
Hekel aan: Kapsones en intolerantie.
Spijt van of over willen doen: Ik zou eerder hebben gekozen voor het ondernemerschap.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Met een groep vrienden de Marmotte fietsen, een fietstocht over vijf bergen in de Franse Alpen.
Lelijkste plekje in Wageningen: De Stadsbrink en de haven, niet echt visitekaartjes voor de stad.
Mooiste plekje in Wageningen: Het Torckpark en het Spijk met de prachtige bomen langs de gracht. Twintig jaar geleden maakten we er al onze trouwfoto’s en nu wonen we op een steenworp afstand. Ook mijn geboortehuis staat aan het Spijk.
Estafettestokje gaat naar: Radboud van Hal.
Omdat: Radboud is teamgenoot in de fietsclub, maatschappelijk zeer betrokken en een inspirerende voorzitter van Rotaryclub Wageningen.

advertentie
advertentie