Jos Buijs (links) bedankt Paul Janssen voor zijn originele bijdrage.
Jos Buijs (links) bedankt Paul Janssen voor zijn originele bijdrage.

Naam Multifunctioneel Centrum bekend

21 november 2016 om 17:37 Algemeen

RENKUM - ‘Doelum’ wordt de naam voor het nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFC) in aanbouw aan de Hogenkampseweg in Renkum. Het stichtingsbestuur heeft in haar vergadering van 31 oktober een naam gekozen voor het MFC. Deze naam is ingebracht door Paul Janssen uit Oosterbeek.

Paul Janssen motiveert de naam als volgt: “De uitgang um verwijst naar de dorpen Renkum en Heelsum waar het MFC staat. Um betekent oorspronkelijk ‘woonplaats, waar je je thuis voelt’. Doe of Doel verwijst naar actie, spel, meedoen en iets presteren”

“De motivatie die de indiener heeft gegeven, is creatief en spreekt tot de verbeelding en heeft een duidelijk relatie met de kernwaarden van de stichting”, aldus Jos Buijs, voorzitter van het bestuur. “De naam wordt als krachtig ervaren, heeft ontegenzeggelijk een eigen karakter en zal snel kunnen inburgeren.

De naam Doelum zal los als ook met de toevoeging MFC gebruikt worden. De naam is ook goed toepasbaar in alle uitingen die het bestuur voor ogen heeft zoals belettering aan het gebouw, huisstijl en website.”

advertentie
advertentie