Irmgard Bomers van WIN (midden) neemt prijs van de NSvP in ontvangst. In Den Haag is inmiddels eerste groep gestart.
Irmgard Bomers van WIN (midden) neemt prijs van de NSvP in ontvangst. In Den Haag is inmiddels eerste groep gestart.

‘Werk aan je Toekomst’ oproep aan jongeren vanaf 20 jaar

15 november 2016 om 20:20 Algemeen

Wat is voor jou de leukste baan van Nederland? Hoe ziet de toekomst van jouw werk eruit? De Challenge Natuurlijk Werken biedt twaalf jongeren in de Regio FoodValley de mogelijkheid om zich te verdiepen in deze vraag.

WAGENINGEN - Ben je ongeveer tussen de 20 en 30 jaar? Of ken je zo’n jongere? Weet dan dat deze kans er voor je ligt: werk aan de toekomst van je werk. Gedurende dertien maanden ga je met elkaar en met de ervaren netwerkers van WIN ga je jouw kansen op de arbeidsmarkt van de toekomst vergroten. Als groep help je elkaars talenten naar boven te krijgen en oefen je met flexibel, online en projectmatig samenwerken. Het kost je niet meer tijd dan je hebt. Je doet dit naast je werk of opleiding.

WIN werkeninnetwerken.nl en Part-up.com hebben een prijs gewonnen in het programma ‘De Omkering’ van de NSvP. In het project ‘Challenge Natuurlijk Werken’ worden jongeren uitgedaagd te onderzoeken wat voor hen het ideale werk zou zijn. Werk waarin je het beste van jezelf kunt geven en tegelijk je steentje kan bijdragen en van betekenis kunt zijn. WIN en Part-up zijn twee nieuwe vormen van organiseren, opgezet door dertigers tot en met 60plussers die nieuwe economie, technologie en digitalisering omarmen, maar wel een arbeidsmarkt willen waar mensen en hun talenten tot hun recht komen en zekerheid van werk en inkomen hebben.

Een voorbeeld is Annet Konijn (56) van BuroKOM. Zij is informatietekenaar, een baan die een paar jaar geleden nog niet bestond en nu razendsnel in opkomst is. Zij zet de essentie van informatie om in een tekening om het daarmee helder te maken voor iedereen die erbij betrokken is. “Het is creatief werk, zinvol en ik help mensen verder te komen. Heerlijk.”

Annet begon haar loopbaan als juf op de basisschool met het idee dat ze dat de rest van haar leven zou doen. Annet: “Toen was dat vanzelfsprekend, maar nu helemaal niet meer. De wereld verandert snel, mensen veranderen, werk verandert. Voor mij begon op latere leeftijd de zoektocht waar jongeren op zoek naar een baan ook mee bezig zijn: wat past bij mij? Wie wil mij hebben? Ik ontdekte dat ik beelddenker ben en goed kan analyseren,orde scheppen en tekenen. Daarnaast is vrijheid belangrijk voor me. Die combinatie heb ik kunnen verenigen in BuroKOM.”

Heb je belangstelling en wil je meer weten, kom dan 6 december naar Thuis of stuur Pauline Schakenbos een Whatsapp of sms op 06 16 400 695.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/NetwerkWageningen

advertentie
advertentie