Afbeelding

Ik ben een zeer fanatiek golfer

15 november 2016 om 16:25 Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende
Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een
andere Wageninger. Deze week is Onno van den Berg aan de beurt.

Door José Breekveldt

Naam: Onno van den Berg.
Geboren: Op 12 juni 1976 in Groningen.
Woonplaats: Ik ben in Wageningen komen wonen toen ik tien jaar oud was. Na de H.J. Piekschool ging ik naar (destijds) het Wagenings Lyceum. Daarna was Wageningen natuurlijk veel te klein. Twaalf jaar later weer terug in Wageningen. De beste beslissing die ik ooit genomen heb.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben al vanaf mijn dertiende bij Marije en nog steeds gelukkig getrouwd. We hebben twee dochters op het Pantarijn, (het oude Wagenings Lyceum). Ze hebben af en toe les van dezelfde leraren als waar mijn vrouw en ik les van hebben gehad. Erg leuk.
Dieren: We hebben een bruine labrador, genaamd Guusje.
Hobby’s: Ik ben een zeer fanatiek golfer.
Opleiding: Na mijn VWO diploma in 1995, ben ik makelaardij gaan studeren en sinds 2002 ben ik beëdigd makelaar/taxateur.
Huidige beroep: Sinds 2008 ben ik samen met mijn vrouw eigenaar van Mobach Makelaardij.
Wat vind je leuk aan dit werk: De combinatie van onderhandelen en het begrijpen van mijn klanten. Hen zo goed mogelijk helpen met het vinden of verkopen van hun huis, blijf ik altijd fascinerend vinden. Daar doe ik dan ook altijd mijn uiterste best voor. Een huis kopen of verkopen is heel erg persoonlijk. Dit is een belangrijk aspect van mijn vak als makelaar. Als je niet met mensen om kan gaan, word je nooit een goede makelaar naar mijn idee.
Verder actief: Met fotografie. Ik vind alles leuk om te fotograferen: portretten, natuur, grote steden, vakanties. Ik ben me aan het bekwamen in het bewerken van foto’s, een kunst op zich.
Stamcafé: Je zult mij niet vaak in de kroeg zien, in de restaurantjes van Wageningen daarentegen des temeer.
Favoriete club: De Heelsumse golfclub natuurlijk!
Favoriete krant: Volkskrant.
Favoriete CD/muziek: Vroeger luisterde ik veel naar Dire Straits. Tegenwoordig hangt het helemaal van mijn humeur af. Ik kan net zoveel van klassieke muziek genieten als van ‘gouwe ouwe’s’ uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.
Favoriete sport: Het wordt eentonig, maar hier kan natuurlijk alleen maar golf staan.
Favoriete vakantieadres: Amerika blijft een land waar we steeds weer terug komen. De prachtige natuur en bijzondere steden in combinatie met de gastvrijheid van de Amerikanen is geweldig.
Slecht in: Op het gebied van social media loop ik hopeloos achter. Wat mijn dochters allemaal op Snapchat, Instagram en al dat soort apps uitvoeren, ontgaat me volledig.
Goed in: Mijn vak.
Spijt van of over willen doen: Niks, van je fouten kan je leren.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Naar Japan reizen.
Lelijkste plekje in Wageningen: De Stadsbrink met als ‘hoogtepunt’ het braakliggende terrein. Wat eeuwig zonde dat de juiste partijen elkaar daar niet kunnen vinden.
Mooiste plekje in Wageningen: Het wijkje Nassauweg/Hinkeloordseweg met zijn mooie vooroorlogse huizen.
Estafettestokje gaat naar: Ronald Oosterhuis.
Omdat: omdat ik hem enorm waardeer, niet alleen als vriend, maar ook als ondernemer.

advertentie
advertentie