Doelpunt van Fabian Mösle voldoende voor winst

14 november 2016 om 13:00 Algemeen

Door Gert Budding
HEELSUM – Precies op het juiste moment pakte Redichem een overwinning. De Renkumse club dreigde finaal af te zakken naar de kelder van de zaterdag derde klasse. Fabian Mösle haalde in de tweede helft trefzeker uit. Ondank het feit dat Redichem drie punten aan het totaal toevoegde, blijft het gezelschap van oefenmeester op de een na onderste plaats met zeven punten. De eerstvolgende wedstrijd, 26 november, moet er strijd geleverd worden tegen SC Oranje met even zoveel punten. Rode lantaarndrager is UNII VV met slechts twee gelijke spelen. In het eerste bedrijf wankelde Redichem, dat wel knokte maar vaak de slag op het middenveld verloor. Halverwege de eerste helft SKV-middenvelder twee keer in kansrijke positie, maar aluminium doelpalen brachten uitkomst voor de Renkumers. SKV heeft kennelijk problemen met het verzilveren van de kansen. Dat bleek dus ook zaterdag op het Wilhelminasportpark in Heelsum. Gilmar Correia, hij legde weer diverse kilometers af, maar kon niet het beslissende tikje geven. Dat bleek al na een handvol minuten spelen. Redichem doelman Jasper Thijssen pareerde kundig. Ondanks het dat het SKV in het tweede bedrijf vaker aan de bal was, kwam Redichem gedurfde voor de dag en bestookte diverse keren het doel van Gijs Vossen die vooralsnog zijn doel schoon hield. Op een inzet van Fabian Mösle had de Wageningse keeper echter geen antwoordt en kon hij de bal uit het net halen: 1-0.