Jan Heijn en Tim Horsting testen de mechanische haai Jaws, die te zien is in de Dive-In Cinema. Foto: Kees Stap
Jan Heijn en Tim Horsting testen de mechanische haai Jaws, die te zien is in de Dive-In Cinema. Foto: Kees Stap

Dive-In Cinema levert spektakel in zwembad De Bongerd

Algemeen

WAGENINGEN - Het is een primeur voor Nederland. Zwembad De Bongerd is van 18 tot en met 20 november het decor van de eerste Dive-In Cinema van Nederland. Een bijzonder evenement van live entertainment. Het zwembad is voor drie dagen een echte bioscoop, waar zwem- en filmfanaten de Hollywoodklassieker Jaws kunnen bekijken. De bedoeling is dat de bezoekers de film vanuit het water gaan beleven. Om het geheel nog meer inhoud te geven doen er live acteurs aan mee en zijn er decors, duikers en special effects. Dat zorgt ervoor dat het publiek een complete ervaring meemaakt.

Door Kees Stap

Tim Horsting en Janse Heijn zijn de organisatoren van het spektakel. “In Engeland heb je al langer de Secret Cinema. Op een bijzondere locatie combineren ze daar film met overig entertainment. Het leek ons geweldig om dat ook in Wageningen te organiseren. Via de cultuurmakelaar kwamen wij in contact met Alwin Heij van De Bongerd.

Hij zag het wel zitten om in zijn zwembad een spektakel te organiseren. Vanwege de locatie was het al snel duidelijk dat de film Jaws de basis van de voorstelling moest worden.”

Dit weekend was een spannend moment tijdens de generale repetitie. De afgelopen maanden hebben Tim en Janse zelf allerlei decorstukken als een mechanische haai, een boot en een vuurtoren gebouwd. “Gelukkig blijkt alles te werken.

Het zwembad heeft een beweegbare vloer, daar maken we gebruik van. Het eerste deel van de voorstelling speelt zich af op het strand, dan is de vloer omhoog. Het tweede deel is in zee, dus in het zwembad. Ook de combinatie van film, licht en geluid, acteurs en duikers kwam voor het eerst allemaal samen. Het ging prima, dus we zijn er helemaal klaar voor.”

Toeschouwers kunnen bij de Dive-In Cinema kiezen voor verschillende plaatsen in of rondom het zwembad. Zo zijn er tickets te koop voor plekken waarbij je op een zwemband in het water ligt en de voorstelling zo bekijkt. Na de voorstelling is er een afterparty in het recreatiebad met een dj en een Amerikaanse markt met Amerikaanse snacks en producten.

“We hopen dat alle bezoekers toepasselijk gekleed komen. Het liefst in jaren zeventig badkleding, dat zou voor de sfeer geweldig zijn”, aldus Tim en Janse.

De show begint alle drie dagen om 19.30 uur, de film start om 20.30 uur. Vanaf 23.00 uur begint de afterparty.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.dive-in-cinema.com

advertentie
advertentie