Afbeelding

Een werkdag voelt nooit als werken

8 november 2016 om 18:34 Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.

Deze week is Ilonne Bongers aan de beurt.

Naam: Ilonne Bongers.
Geboren: Op 23 mei 1976 in Eindhoven.
Woonplaats: Ik ben opgegroeid in Wageningen en na wat studiejaren in Utrecht en Amsterdam, woon ik sinds 2006 weer in Wageningen. Heerlijk om terug te zijn! Wageningen is een stad die alles heeft; natuur, levendigheid en tolerantie.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Helga. Samen hebben we twee prachtige kinderen, Renz (7 jaar) en Zara (5 jaar).
Dieren: De kinderen willen het liefst een luipaardgekko en een pony. We hebben als compromis gekozen voor vier mooie goudvissen.
Hobby’s: Hardlopen, muziek luisteren, wandelen, kamperen, dichten (waarikvanhout.nl) en schrijven voor mijn blog op www.basbuitensport.nl.
Opleiding: Ik heb een opleiding tot goudsmid en metaalrestaurator van kunstwerken afgerond. Na een tijd werkzaam te zijn geweest in verschillende musea, heb ik een carrièreswitch gemaakt en ben ik op mijn huidige werkplek terecht gekomen.
Huidige beroep: Eigenaar van Bas Buitensport in Wageningen. Ik heb deze winkel overgenomen van mijn moeder en werk er nu zo’n twaalf jaar met heel veel plezier. Een werkdag voelt voor mij nooit als werken. Volgend jaar bestaat Bas Buitensport 25 jaar, dus dan is het tijd voor feest!
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik vind het altijd heerlijk om in mijn winkel te staan en dingen te verkopen waar klanten echt blij van worden. Het is extra leuk als klanten vervolgens terugkomen met mooie verhalen over beleefde buitensportavonturen. Ik vind het erg fijn om eigen baas te zijn en mijn eigen route uit te stippelen. Ik zie nog volop kansen voor een eenmanszaak in de toekomst!
Verder actief: Ik ben mede bestuurslid van Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW). Tevens zet ik mij in om EerlijkWinkelen Wageningen op de kaart te zetten. Het is erg leuk om samen met actieve ondernemers Wageningen nog levendiger te maken.
Favoriete restaurant: Ik ga graag uit eten en in Wageningen is er volop keus om een gezellige avond lekker lang te tafelen!
Favoriete CD/muziek: Ik ben dol op Spotify, een mooie manier om nieuwe muziek te ontdekken.
Favoriete sport: Hardlopen, voor mij de manier om mijn hoofd leeg te maken, lekker buiten te zijn en nieuwe plannen te bedenken.
Favoriete vakantieadres: Scandinavië en Nederland. Ik vind de seizoenen hier prachtig en geniet van elk jaargetijde.
Slecht in: Ik ben van nature niet erg geduldig.
Goed in: Luisteren en contact maken met mensen.
Hekel aan: Ik hou niet van mensen die negatief denken. Om denken en oplossingen zoeken is meer mijn ding.
Goede voornemens: De balans tussen werk en privé perfectioneren.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Ik zou graag naar Lapland willen tijdens de winter.
Mooiste plekje in Wageningen: De dijk met prachtig uitzicht over de uiterwaarden.
Estafettestokje gaat naar: Onno van den Berg
Omdat: Hij is mijn beste vriend en we kennen elkaar al 28 jaar. Ik ben benieuwd of ik nog iets nieuws over hem kan ontdekken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie