Steven Burghouwt (links) en Karel Oostendorp (rechts) overhandigen prijzen aan gasten van het 40-jarig jubileumfeest. Foto: Rick Praamstra
Steven Burghouwt (links) en Karel Oostendorp (rechts) overhandigen prijzen aan gasten van het 40-jarig jubileumfeest. Foto: Rick Praamstra

‘Groothandel Burghouwt is betrouwbare partner’

Algemeen

Door Rick Praamstra

WAGENINGEN - Burghouwt bestaat veertig jaar. De groothandel voor bouwmaterialen is een familiebedrijf waar de derde generatie al te trappelen staat. Karel Oostendorp draait al 28 jaar de Wageningse vestiging en heeft alles voor zijn klanten over.

Burghouwt begon in 1976 toen Piet Burghouwt vanuit zijn garage draadnagels (kleine spijkers) begon te verkopen. Na een paar jaar begon hij een winkeltje in Arnhem. Veertig jaar later heeft de groothandel voor de bouwsector negen vestigingen, van Drachten in Friesland tot Echt in Limburg. Steven Burghouwt (zoon van) en Karel Oostendorp begonnen in 1988 een tweede vestiging in Wageningen. Oostendorp is er nog steeds de manager.


Oostendorp straalt als hij het over ‘zijn’ Burghouwt mag hebben. “Ik kan er wel een dag over praten. Ik ben er erg trots op. We zijn een bedrijf die altijd meedenkt met de klant. Wij zeggen hier: “verstandig bouwen doe je samen met Burghouwt.” Bij de groothandel kan men terecht voor onder andere scharniertjes, schroefjes, ventilatieroosters en sluitingen.
Vorige week donderdag vierde Oostendorp een feestje. Maar liefst 180 man deed zich tegoed aan een uitgebreid buffet naast de winkel aan de Nudepark. Waar andere vestigingen een week van tevoren nog gasten moesten nabellen, stroomden de inschrijvingen bij Burghouwt Wageningen binnen. “Andere vestigingen zijn veel groter. Daar zie je ook een andere mentaliteit bij de klanten. In Wageningen kent iedereen elkaar en heb je veel binding met de klanten.”


Oostendorp is niet alleen tijdens openingstijden aanwezig voor de klant, maar ook daarvoor en daarna. Als klanten hem bellen met een probleem, dan neemt hij altijd op. “Als men me nodig heeft, ben ik in beeld. Het is een tweespel he. Als ik de klant op dat moment help en hij heeft me twee dagen later weer nodig, wie belt hij dan?”
Zijn manier van omgaan met klanten, zorgt ervoor dat hij een langdurige relatie met hen onderhoudt. Timmerfabriek De Grebbe uit Rhenen is daar een voorbeeld van. Toen de zonen Van de Zandschulp het overnamen, was het niet zeker dat ze bij Burghouwt zouden blijven. Maar toen Oostendorp hen uit de brand hielp, bleven ze hem trouw. Herbert van de Zandschulp gaat nooit meer ergens anders heen. “Ze zijn altijd te bereiken, bieden goede service en als ik vandaag iets bestel heb ik het morgen in huis. Het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Burghouwt is een betrouwbare partner.”

Kijk voor meer informatie op www.burghouwt.nl.

advertentie
advertentie