Vorig jaar traden de Syrische vluchteling Abdollah en zijn dochtertje op tijdens het winterfeest in de bblthk.
Vorig jaar traden de Syrische vluchteling Abdollah en zijn dochtertje op tijdens het winterfeest in de bblthk.

Syrisch Winterfeest; feest van licht en hoop

7 november 2016 om 10:30 Algemeen

Door Kees Stap

Een feest van licht en hoop voor en met Syriërs in Wageningen en met Nederlanders en andere nationaliteiten. Dat is het thema van het Syrisch Winterfeest dat zaterdagavond 17 december wordt gehouden in de bblthk. De opbrengst is bestemd voor Syrische vluchtelingen in de stad Irbid in Jordanië, die door een Wageningse stichting worden geholpen.

WAGENINGEN - Vorig jaar organiseerden de Soroptimisten afdeling Wageningen en Food of Cultures in samenwerking met de bblthk in december een Syrisch-Iraans feest. Dat was zo’n groot succes dat de stichting ‘Wageningen helpt Syrische vluchtelingen in Irbid’ iedereen weer gevraagd heeft mee te doen aan een nieuwe versie. “Dit keer is het feest in Syrische sfeer”, zeggen Wim Haver, voorzitter van de stichting, en Masood Eslami van Food of Cultures. “In Syrië vieren ze de langste nacht van het jaar als de geboorte van het licht en met hoop op een betere toekomst. Wij hopen die sfeer tijdens ons feest ook in Wageningen te creëren.”

Maaltijd

Vanaf 18.00 uur start het feest met een heerlijke maaltijd met Syrische gerechten. Daarna zijn er gedichten, zang en dans, zoveel mogelijk in Syrische sferen. Ook wordt geprobeerd om via Skype een live verbinding te maken met een buurthuis in Irbid, waar vrouwen en kinderen opgevangen worden. De opbrengst van het feest is namelijk bestemd voor dit buurthuis. Door de live verbinding kunnen Wageningen en Irbid samen het Winterfeest vieren. Op dit moment is de organisatie bezig om het programma van de avond samen te stellen. Het volledige programma staat deze maand op de website van de stichting; www.wageningensyrie.wordpress.com.

Kaarten

Kaarten voor de avond kosten 22,50 euro voor een complete maaltijd en vermaak. Statushouders, vluchtelingen en mensen met een laag inkomen betalen 7,50 euro. Drankjes zijn niet inbegrepen. Kaarten zijn vanaf 17 november verkrijgbaar via riawigt@gmail.com en bij de Chipshop op de Churchillweg.

Wacht niet te lang met het bestellen van kaarten, want er is plek voor 240 mensen. Wie zelf verhinderd is, maar het initiatief wel ondersteunt, kan een kaart kopen waarmee de organisatie vluchtelingen op het feest kan uitnodigen. “Mensen met elkaar in contact brengen, verbinden van mensen en culturen, is namelijk één van de doelen van de avond”, aldus de organisatoren.

Kijk voor meer informatie op https://wageningensyrie.wordpress.com/

advertentie
advertentie